StoryEditorOCM
KalelargaREKORDERI VIKENDA

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola tri vozača prepraćena na Općinski sud u Zadru, dva "lokadura" dijele prvo mjesto

Piše Zadarski.hr
11. prosinca 2023. - 15:33

Policijski službenici proteklog vikenda od 08. do 11. prosinca 2023. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 136 prekršaja od čega izdvajamo: 16 prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 24 prekršaja zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, pet prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasai devet prekršaja zbog nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježena su i četiri prekršaja zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Iz prometa je isključeno 25 vozača i dva vozila. U tom vremenu dogodilo se sedam prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola tri vozača prepraćena na Općinski sud u Zadru 

U petak, 8. prosinca u 23.30 sati u Zadru u Ulici Petra Skoke policijski službenici Policijske postaje Zadar zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim  je upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin.

Alkotestiranjem kod njega je utvrđena koncentracija alkohola od 2,19 g/kg. 

Istog dana u 23.50 sati u Ninu policijski službenici zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 54-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,66 g/kg.

Oba vozača su isključena iz prometa te smještena u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Uz optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja, tijekom nedjelje prepraćeni su na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru. 

U subotu, 9. prosinca u 2.15 sati u Zadru u Ulici Franje Fanceva policijski službenici su zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 44-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,19 g/kg.

Uz optužni prijedlog zbog počinjenog prometnog prekršaja vozač je prepraćen na Kazneno-prekršajno odjel Općinskog suda u Zadru.

Nešto kasnije, u 2.30 sati u Stankovcima policijski službenici su u nadzoru prometa zaustavili automobil šibenskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 23-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,00 g/kg. Vozač je uhićen te smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Zbog počinjenog prometnog prekršaja, 23-godišnjak je prekršajno sankcioniran.

27. travanj 2024 11:16