StoryEditorOCM
KalelargaNEVJEROJATNA PRIČA

Ženskoj osobi koja živi u Njemačkoj 37-godišnjak obećao održavanje njene kuće u Sukošanu; umjesto toga krivotvorio dokumente i upisao se kao vlasnik!

Piše L.B.
2. rujna 2021. - 10:13

Zahvaljujući pravodbnoj policijskoj istrazi, 84-godišnja državljanka Hrvatske, koja živi u Njemačkoj no u Sukošanu ima kuću za odmor, nije ostala bez svoje sukošanske vikendice.

Ona je povjerovala 37-godišnjem državljaninu Srbije da će joj on, dok ona boravi u Njemačkoj, voditi brigu o kući u Sukošanu. Žena, 84-godišnjakinja, pristala je da on živi u njezinoj kući, poklonila mu je povjerenje, no državljanin Srbije je nakon nekog vremena izradio krivotvoreni ugovor o kupoprodaji njene nekretnine. Takav krivotvoreni ugovor ovjerio je kod javnog bilježnika, te se u ožujku ove godine kod nadležnog suda u Zadru upisao kao vlasnik nekretnine.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja u PU zadarskoj, gdje je utvrđena osnovana sumnja da je 37-godišnji državljanin Srbije počinio kaznena djela prijevare i krivotvorenja isprava, predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznena prijava je podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.

24. travanj 2024 18:49