StoryEditorOCM
KalelargaKRŠENJE USTAVA

Žestok odgovor Vučetića HBK-u: "Sekularna država je biskupima nepoznanica, crkva se borila samo za posjed, novac, bogatstvo i moć"

Piše I. I.
4. travnja 2024. - 11:42

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra Marko Vučetić osvurno se na komisiju Hrvatske biskupske konferencije koja je u srijedu predstavila svoju izjavu povodom skorih parlamentarnih izbora. Biskupi su u svojoj izjavi snažno pozvali građane da izađu na izbore, a sve aktere premda nikoga nisu eksplicitno spomenuli - da se drže Ustava i zakona jer u suprotnom ‘ne zaslužuju povjerenje‘. 

- Ako je itko prekršio Ustav, to je zasigurno učinila Hrvatska biskupska konferencija. Sekularna država je biskupima nepoznanica, to su i danas demonstrirali. Nije se Crkva u Jugoslaviji borila za hrvatsku državu, da joj je do države stalo, za nju bi se borila i danas. Crkva se borila za posjed, novac, bogatstvo i moć.

Biskupi bi trebali shvatiti da na izborima glasaju građani, a ne vjernici. Budući da vjernici nemaju pravo glasa u Crkvi, biskupi su im to pravo odlučili oduzeti i kada se nalaze u ulozi birača. To je još jedno kršenje Ustava.

Konačno, ovakva priopćenja ateiziraju i Crkvu, zaključio je Vučetić.

26. travanj 2024 06:24