StoryEditorOCM
KalelargaŽUPAN APELIRA

‘Znam da lijepo vrijeme vuče vani, ali nemojmo se grupirati i budimo odgovorni. Uskrs obitelji čestitajte uz pomoć moderne tehnologije!‘

Piše Iva Ivanac
10. travnja 2020. - 14:41

Župan Zadarske županije Božidar Longin u petak se na konferenciji Stožera civilne zaštite još jedanput zahvalio svim zdravstvenim djelatnicima, policijskim službenicima te ostalim službama koje djeluju unutar Stožera civilne zaštite.

- Zahvaljujem se svim našim sugrađanima jer su svi svojim odgovornim ponašanjem zaslužni što imamo kontrolirani rast oboljelih. Bez obzira na ovu situaciju koja nije toliko dramatična nemojmo se opustiti, apeliram na to još jedanput. Moramo i dalje biti svi odgovorni i oprezni. Znam da je vani lijepo vrijeme i da to ljude vuče van, znam da su trgovine duže otvorene i znamo svi da su otvorene tržnice, ali bez obzira na to nemojmo se grupirati i ponašajmo se odgovorno kao i dosada jer samo tako možemo spriječiti da se situacija promjeni na gore, kazao je župan Longin sugerirajući svima da Uskrs provedu u društvu najbliže obitelji, te da svim rođacima i prijateljima čestitaju putem telefona i upotrijebe modernu tehnologiju kako bi ih vidjeli. 

- U ovim teškim vremenima simbolika Uskrsa je za sve nas još značajnija. Uskrs je najveći kršćanski blagdan i on simbolizira pobjedu života nad smrću. Neka nam uskrsno svijetlo pruži nadu da se što skorije možemo vratiti normalnom životu i radu. Želim da dane Uskrsa provedete u sreći i veselju, ali ne u velikim grupama, a želim vam i obilje zdravlja, kazao je župan Longin upućujući svim građanima svoju, sad već tradicionalnu izjavu, 'Budimo odgovorni i ostanimo doma!'

Svi članovi Stožera civilne zaštite koji svakog dana obavještavaju javnost o situaciji s koronavirusom u Zadarskoj županiji, svim su građanima i okupljenim novinarima zaželjeli Sretan Uskrs.  

25. travanj 2024 06:09