StoryEditorOCM
KalelargaUPS! (2)

Znate onu veliku čeličnu konstrukciju za terasu na nogostupu ispod Muraja? E pa nema je više...

Piše I.N.
6. lipnja 2023. - 21:44
Uklonjena je čelična konstrukcija ispred bivše biljetarnice Jadrolinije na Liburnskoj obali  Jure Miskovic/Cropix

Uklonjena je metalna konstrukcija terase na javnoj površini ispod Muraja.

Nadstrešnica s čeličnim stupovima je maknuta tijekom utorka, ostali je samo još nekoliko čeličnih elemenata velike konstrukcije za tendu ispred budućeg ugostiteljskog objekta u prostoru bivše biljetarnice Jadrolinije na Liburnskoj obali. Hoće li i ona uskoro biti uklonjen, večeras nismo mogli provjeriti.

Čim je podignuta konstrukcija prije nekoliko tjedna, o čemu je Zadarski.hr izvijestio, na teren su izašli komunalni redari, izvršili očevid i radove prijavili građevinskoj inspekciji. Brzina kojom je uklonjena konstrukcija sugerira da je vjerojatno sam vlasnik odlučio to napraviti, prije građevinske inspekcije koja je, kao što znamo, poprilično spora kad se događaju ovakvi i slični "izleti" u javnom prostoru.

Konstrukcija za tendu i terasu podignuta je ispod bedema pod zaštitom UNESCO-a i to na javnoj površini, točnije na mjestu označenom za dostavna vozila. Takvu drskost Zadar odavno nije vidio, no nadležne službe su nakon medijskih objava pravovremeno reagirale, pa je spriječena veća šteta i zaustavljeno daljnje bujanje ovakve bespravne gradnje.

Kao i onu sklepotinu na TIZ-u, i ovu je konstrukciju najvjerojatnije uklonio vlasnik.

image

Uklonjena je čelična konstrukcija ispred bivše biljetarnice Jadrolinije na Liburnskoj obali
 

Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
28. travanj 2024 12:23