StoryEditorOCM
KalelargaUPRAVNI ODBOR POSLOVNOG KLASTERA

Zračna luka Zadar želi trgovinu s autohtonim, tradicionalnim otočnim proizvodima koja bi bila idealna ponuda svim putnicima

Piše Zadarski.hr
21. siječnja 2018. - 20:33
sajam_trg10-161117

U prostorijama odjela Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU u Splitu održan je sastanak Upravnog odbora Poslovnog Klastera "Hrvatski otočni proizvod". Na sastanku su prisustvovali članovi Upravnog odbora: predsjednik Ivan Nimac sa Prvića, Andrija Carić sa Hvara, Josipa Barčić sa Korčule, Marijo Šmit sa Prvića, Rozalinda Banić i Ivanka Milašinović sa Pašmana, Ante Kapić sa Brača i voditeljica Klastera Julijana Radović Longin. Sjednici je nazočio predstavnik Ministarstva regionalnoga razvoja Milivoj Bratinčević.

Na sastanku se raspravljalo i o ponudi Zračne luke Zadar za otvaranje trgovine HOP u prostoru Zračne luke. Istaknuli su interes Zračne luke Zadar za uvrštenje trgovine sa autohtonim, tradicionalnim otočnim proizvodima koja bi bila idealna ponuda svim putnicima i posjetiteljima Zračne luke Zadar. Upravni odbor je dao podršku ovoj inicijativi sa mogućnošću osnivanja tvrtke HOP j.d.o.o. koja bi vodila trgovinu uz svakako podršku i potporu Zadarske županije.

Upravni odbor predlaže da se ova inicijativa proširi i na ostale Županije i Zračne luke na našoj obali. Voditeljica Klastera Julijana Radović Longin je istaknula da će poduzeti sve radnje skupa sa predsjednikom Ivanom Nimcem za dogovor oko realizacije trgovine HOP u Zračnoj luci Zadar kao i potaknuti ostale Županije i Zračne luke da iskažu interes za otvaranje trgovine HOP. Kazala je i kako će Klaster preuzeti inicijativu oko organizacije sajmova HOP sa svim zainteresiranim gradovima, općinama i turističkim zajednicama kao i izradu Kalendara sajmova HOP koji će biti dostupan na web stranici otocniproizvod.hr.

19. travanj 2024 03:07