StoryEditorOCM
KalelargaSAMO RACIONALNO

Zrmanja nije svemoćna, iz benkovačkog ‘Vodovoda‘ uputili upozorenje: ‘Nemojte da moramo uvesti redukcije, ovo ne radite‘

Piše Dalmacija SD
8. kolovoza 2024. - 17:36

Velike vrućine i nezapamćena suša izazvali su ogromnu potrošnju vode i na benkovačkom području, pa je gradskog komunalno poduzeće "Vodovod i odvodnja" Benkovac uputilo upozorenje građanima da racionalnu koriste vodu kako ne bi bili prisiljeni uvesti redukcije u opskrbi.

"Usljed nepovoljnih hidroloških uvjeta i iznimne potrošnje vode, ograničene su količine vode koje možemo preuzimati iz smjera Zrmanje.

Apeliramo na cijenjene korisnike vodnih usluga da racionalno koriste vodu iz sustava javne vodoopskrbe kako ne bi došlo do ograničenja u isporuci vode.

Molimo da se voda ne koristi za polijevanje zelenih i poljoprivrednih površina, pranje automobila, pranje teretnih vozila, te u druge namjene koje nisu nužne, a sve kako korisnici vodnih usluga ne bi ostajali bez vode u vrijeme kada je potražnja za njom najveća", stoji u apelu "Vodovoda i odvodnje" koji potpisuje direktorica Božena Ljutić.

16. rujan 2024 06:25