StoryEditorOCM
KalelargaDOM ZDRAVLJA

Zubčić: Što čekate sa smjenom Renate Bek? Vicković: Županija stoji iza svoje ustanove

Piše Iva Ivanac
5. prosinca 2023. - 21:28

Vijećnik Jure Zubčić (SDP) bio je kratak na današnjem Aktualnom satu Skupštine Zadarske županije pa je tako upitao što se čeka sa smjenom ravnateljice doma zdravlja Renatom Bek.

- Problemi iz zadarskog Doma zdravlja zabrinjavaju javnost na, sad već, tjednoj bazi. Od najzabrinjavajuće priče o nedostatku pedijatara kao i o sustavu obiteljske medicine. Pored toga svjedoci smo kroničnog zapuštenu infrastrukture i potpunog neulaganja u medicinske aparate. Ustanovu, pored svega, opterećuju i loši međuljudski odnosi. Ustanova je to koja se bori s vlastitom likvidnošću, pa smo nedavno svjedočili da im je bilo blokirano ispisivanje računa zbog nepodmirenog dugovanja prema tvrtci koja održava server. Moje pitanje vrlo jednostavno. Kad mislite smijeniti najodgovorniju osobu ravnateljicu Renatu Bek? Ako je ne mislite smijeniti recite nam tko joj drži političku pozadinu u HDZ-u pa da znamo gdje ćemo uputiti pitanje?, upitao je Zubčić kao i to tko je sve bio na edukaciji Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa koja se 1. prosinca održala u Zadru. 

Zamjenik župana Šime Vicković kazao je kako je Upravno vijeće Doma zdravlja to koje kontrolira rad ravnateljice. 

- Činjenica je da postoje problemi, ali problemi postoje u svim zdravstvenim ustanovama. Limit koji je Dom zdravlja potpisao s HZZO-om nije dostatan niti za pokriće plaća djelatnika. Tko stoji iza ravnateljice? Njen rad i onog trena kada Upravno vijeće vidi da postoji problem tražit će rješenje za te probleme, a mi kao Županija stojimo iza ustanove kojoj smo osnivači, kazao je Vicković.

 

28. travanj 2024 05:50