StoryEditorOCM
KalelargaČEMU PLOČA?

Zubčić: Zašto se lažno prijavljuje građenje škole na Pagu? Longin: Nemamo novca za radove, ali smo ih prijavili da nam ne istekne građevinska dozvola!

Piše L.B.
30. ožujka 2023. - 11:30

Na aktualnom satu zadarske Županijske skupštine, koja se u četvrtak ujutro održava u Domu županije u Zadru, vijećnik Jure Zubčić (SDP) postavio je pitanje vezano uz Srednju školu Bartula Kašića na Pagu.

- Prije četiri mjeseca je postavljena obavijesna ploča o prijavi početka građenja Srednje škole na Pagu. Međutim, na tom građevinskom terenu nije u četiri mjeseca napravljeno apsolutno ništa, a suština je u tome da će važenje građevinske dozvole za radove na paškoj srednjoj školi isteći u srpnju ove godine - kazao je Zubčić.

- Znači, za mjesec dana proći će punih šest godina od pravomoćnosti građevinske dozvole i ona će uskoro isteći. Kako se Županija kao osnivač odnosi prema vlastitoj školi? Zašto se potpuno lažno prijavljuje početak građenja ako se ne planira graditi? Kad i kako uopće Županija planira izgraditi srednju školu na Pagu, gdje se radi u skučenim uvjetima? - upitao je Zubčić.

- Ne prijavljuje se početak građenja lažno, već se prijavljuje upravo zato da građevinska dozvola ne bi istekla - odgovorio je župan Božidar Longin.

- Županija ne može financirati tu gradnju, ali možemo prijaviti gradilište kako nam građevinska dozvola ne bi istekla. Izvore financiranja morat ćemo čekati, nadamo se da će to ići putem EU fondova - rekao je župan Longin.

19. travanj 2024 09:16