StoryEditorOCM
Izbori 2021BEZ IZNENAĐENJA

Županijski odbor HDZ-a se složio s Andrejom Plenkovićem: podržali su kandidaturu Božidara Longina za župana. Jednoglasno...

Piše Zadarski.hr
3. ožujka 2021. - 18:02

U skladu s očekivanjima, ŽO HDZ-a danas je podržao kandidaturu aktualnog župana Božidara Longina za novi mandat na tom mjestu. Nakon što je predsjednik stranke Andrej Plenković to već objavio, prije nego je odluka uopće donesena, ŽO je danas jednoglasno podržao Longina.

Evo što su objavili iz zadarskog HDZ-a.

Županijski odbor HDZ-a na današnjoj je sjednici odlučio da će Božidar Longin biti kandidat za župana Zadarske županije na nadolazećim lokalnim izborima, 

Aktualni župan dobio je jednoglasnu potporu Županijskog odbora u utrci za novi mandat.

- Božidar Longin je kandidat u čijem je mandatu pokrenut niz novih projekata važnih za Zadarsku županiju, a ujedno su dovršeni neki na kojima se radilo godinama i koji su rezultat vizije i dobro promišljenog strateškog planiranja, ali i političke stabilnosti i kontinuiteta koji su neophodni da se započeti projekti i dovrše. Županija je proaktivno surađivala s našim gradovima i općinama te često bila njihova produžena ruka prema državnoj razini. Upravo je ta suradnja lokalne i regionalne samouprave s hrvatskom Vladom preduvjet snažnog razvoja Zadra i Zadarske županije i kroz naredne četiri godine - poručio je predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta.

- Aktualni gradonačelnik i župan, Branko Dukić i Božidar Longin, iza sebe imaju uspješne mandate tako da je logično da idu po novi mandat i u tome imaju našu punu potporu, baš kao i ostali kandidati HDZ-a za gradonačelnike i općinske načelnike. Građani prepoznaju naš rad, našu beskompromisnu borbu za svaki kutak naše županije i nastojanje da brojnim razvojnim projektima unaprijedimo kvalitetu života svih naših stanovnika - dodao je Kalmeta.

Uz zahvalu stranačkim kolegama na potpori, Božidar Longin je naglasio da je Hrvatska demokratska zajednica snažna stranka koja će građanima i na predstojećim izborima ponuditi kvalitetne i stručne kandidate.

- Na području Zadarske županije provode se projekti vrijedni više od 3 milijarde kuna i to nije nimalo slučajno. Naša županija je jedno veliko gradilište, jer se realiziraju brojni projekti kako u zaleđu tako i na otocima i priobalnom dijelu županije. U kampanji ćemo ponuditi ozbiljan i temeljit program ravnomjernog razvoja Zadarske županije u narednom razdoblju i vjerujem da će naši sugrađani i ovog puta to prepoznati – istaknuo je Longin i najavio ključne smjernice u narednom razdoblju.

- Svakako da nam je izgradnja vodovoda i odvodnje i dalje jedan od prioriteta, a i dalje ćemo raditi na projektima navodnjavanja, ribarske i poduzetničke infrastrukture, razvoja školstva i zdravstva, jer nam je pandemija koronavirusa pokazala koliko nam je važan stabilan zdravstveni sustav. Dokazali smo da uspješno povlačimo europska i nacionalna sredstva te smo već pripremili projekte za novu financijsku perspektivu EU kao i za sredstva iz Fonda za oporavak. Uz sve izazove koji su pred nama, vjerujem u naše ljude i siguran sam da ćemo i dalje napredovati te ostati županija sigurne budućnosti – naglasio je Božidar Longin.

Županijski odbor HDZ-a također je odlučio da će kandidat za zamjenika župana biti Šime Vicković, sadašnji Longinov zamjenik i načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:23