StoryEditorOCM
KalelargaUPRAVITELJ STROJA

Zvonimir Franić prvi je pomogao ozlijeđenom kolegi s trajekta Lastovo: ‘Držao ga je do dolaska Hitne i vatrogasaca‘

Piše A. P.
14. kolovoza 2024. - 14:08

Nakon pada rampe trajekta Lastovo u Malom Lošinju u kojem su smrtno stradala tri člana posade, četvrtom ozlijeđenom članu posade prvi je u pomoć priskočio upravitelj stroja Zvonimir Franić.

- Želim da se objavi zbog istine. Člana posade nije spašavao građanin, nego upravitelj stroja Zvonimir Franić. Po prvim objavljenim informacijama ispada da ostali članovi posade nisu pomagali unesrećenim što nije točno. Moj suprug je odmah skočio u more i držao kolegu koji se zbog ozljeda nije mogao uhvatiti za konop. Držao ga je sve do dolaska Hitne pomoć i vatrogasaca - kazala nam je supruga upravitelja stroja i istaknula da su obitelji svih članova posade u šoku zbog tragedije koja se dogodila. 

- Svi na brodu su bili kao jedan. Pomagali su jednim drugima i slavili rođendane. Kao druga obitelj su bili - kazala nam je. 

Kapetan Ivan Srzentić iz Strukovnog sindikata pomoraca Jadrolinije (SSPJ) gostovao je u Novom danu kod Mašenke Vukadinović na N1 televiziji gdje je komentirao razvoj situacije od nedavne tragedije u Malom Lošinju.

- Kroz javnost se provlači priča o nekakvim imaginarnim spasiocima četvrtog člana posade. Moram istaknuti člana posade Zvonimira Franića koji je spasio svog kolegu kad je skočio u more. Time sam sve rekao na koji način je pomorcima Jadrolinije stalo i do brodova Jadrolinije i do svojih kolega. To još nitko nije spomenuo - rekao je Srzentić za N1.

18. rujan 2024 23:10