StoryEditorOCM
KolonaTEORIJA NAS JOŠ DRŽI U IGRI ZA ODLAZAK NA SP U KINI, ALI...

Bogdanović, Šarić, Zubac, Žižić..., bez obzira na njihove kratke bljeskove na NBA sceni, nemaju težinu i odlike pobjednika!

19. rujna 2018. - 16:29
hrvatska_bih29-220618

Spasit ćemo hrvatsku košarku od poniranja! Gotovo u glas nakon ustoličenja, razmišljali su Stojko Vranković, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza i Dino Rađa, prvi čovjek Stručnog savjeta HKS-a!

Kad ono, s njima na čelu i suradnicima zaronili smo dublje nego ikad. Jer ako nas pod noge stave Rumunjska i Nizozemska, evo sada i Poljska, na koju smo jurišali s čak četiri NBA "mušketira", onda je sve jasno kao dan gdje se nalazimo.

Istina, teorija nas još drži u igri za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kini, međutim, igra kojom se predstavljamo ne nudi nam previše nade. K tomu, još će biti žalosnije ako ne odemo na svjetsku smotru koja prema novom sustavu ima dvostruko više mjesta nego raniji format, košarkaška stranputica je naša realnost. Što prije pogledamo istini u oči, i shvatimo kako potencijal kojeg imamo, a izražen je kroz staturu igrača, ne umijemo pretočiti u rezultat, lakše će nam se biti izvući iz pakla.

Pogledamo li Bojana Bogdanovića, Darija Šarića, Ivana Zubca i Antu Žižića, nema tko se ne bi "zaljubio" u njih. Ali, svakim danom je očitije, bez obzira na njihove kratke bljeskove na NBA sceni, nemaju težinu i odlike pobjednika! Jer, ako jedan Bogdanović u ogledima s Litvom i Poljskom uzme ključne lopte u ruke i praktički ih preda protivniku i onda nas se isti lakoćom "nokautira", riječ je o problemu sadržanom kroz temeljne košarkaške segmente. Od vođenja lopte do kreacije napada! Babo, kako ga od milja zovu suigrači i šira javnost, čovjek je kojeg treba "usaditi" u kantun gdje će čekati loptu i lupati do iznemoglosti, jer čovjek ima ruku... Ali, zadnje, odlučujuće akcije nisu njegov forte!

Upravo je na njemu i ostalima "s druge košarkaške planete", zapeo izbornik Dražen Anzulović, koji se nakon odlaska Ivice Skelina zasigurno ponadao kako će baš uz potporu NBA zvijezda ostvariti cilj. Uostalom, zar se uoči dvoboja s Poljacima nije vikalo:

"Za pobjedu protiv njih dovoljni su nam Bogdanović i Šarić"!

Očito, nisu i zato verbalnu košarku i medijsko dizanje u zvijezde naših NBA-ovaca, nastojmo pretvoriti u rezultat, jer pobjede su jedino mjerilo uspješnosti. Ozbiljnosti nam treba!

20. travanj 2024 13:04