StoryEditorOCM
4 kantunaE NEĆEŠ...

"Obračun" na Putu Murvice: privatni investitor kod broja 49. poravnao nogostup zbog parkinga, Gradska uprava pokazala "mišiće" i opet vratila rubnjake

Piše Mišel Kalajžić
6. listopada 2020. - 20:42

Gradska uprava "dohvatila" se s privatnim investitorom na Putu Murvice 49. zbog nogostupa, odnosno prilaza na privatno parkiralište s kolnika. Nakon što je na toj lokaciji preuređena privatna kuća, u poslovnim prostorima otvorena je trgovina Studenac i Wiener osiguranje. Prijašnja šljunčana površina asfaltirana je i preuređena u parkiralište, a investitor je preko nogostupa uklanjanjem rubnjaka poravnao pristup i asfaltirao ga zbog lakšeg pristupa vozila. Pri tom je pristup dijelu privatnog parkirališta zaključao za svoje vozilo, što je izgleda iziritiralo gradsku upravu koja je nakon toga demonstrirala što sve može poduzeti kada netko krši zakone i neovlašteno koristi javnu površinu.

- Koncem mjeseca svibnja na Putu Murvice nestao je dio nogostupa u radovima privatnog investitora. Na teren su izišli komunalni redari koji su po dojavi utvrdili da je radovima uklonjen dio nogostupa. Pokrenut je upravni postupak koji je okončan rješenjem o izvršenju. Počinitelj nije postupio po nalogu iz rješenja, stoga je Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša dao nalog ugovorenom izvođaču održavanja nerazvrstanih cesta da vrati nogostup u prijašnje stanje, o trošku počinitelja. Zašto tek sada? Čekali smo okončanje postupka što je jedan razlog, u međuvremenu je i počinitelj imao priliku intervenirati. Razlog je i što nismo htjeli tijekom zabrane izvođenja radova prekopa na prometnicama od 15. lipnja do 15. rujna dodatno opterećivati promet u tom djelu grada. Počinitelj je imao i još uvijek ima priliku nogostup vratiti u prijašnje stanje. Ukoliko se to ne dogodi, Odjel za komunalne djelatnosti je odgovoran i odlučan urediti sa svojim izvođačem o trošku počinitelja – kazao je pročelnik Upravnog odjela Robertino Dujela.

Na pitanje tko je počinitelj koji je uzurpirao nogostup zbog prilaza na parking, pročelnik je rekao kako je bilo već upita o počinitelju, ali je riječ o upravnom postupku.

- Samo stranke u postupku i zainteresirane stranke koje dokazu pravni interes mogu zatražiti uvid u spis. Točan iznos naknade za obavljene radove znat ćemo po ispostavljenoj izoliranoj situaciji ugovorenog izvođača – dodao je Dujela.

Nakon što privatni poduzetnik nije vratio nogostup u prvobitno stanje, to je učinio izvođač Grada Zadra što je Dujela potvrdio poslavši nam fotografiju završene sanacije.

20. travanj 2024 04:28