StoryEditorOCM
KolonaNAŠ KOMENTAR: KK ZADAR, DAN POSLIJE

„Oni koji svoj klub vole i kad mu ne ide, ostali su na svojim mjestima“

12. svibnja 2019. - 23:16
cedevita6-110519

Svi su uoči treće utakmice poluzavršnice Prvenstva Hrvatske, držali "metlu" u ruci, jer je nakon dva prema nula u seriji na tri dobivene, Cedevita umakla Zadru dva koraka! Prvi je bio bolan  na domaćem parketu iz razloga što se imalo loptu za pobjedu, onda je stigla ona tužna priča iz Zagreba podcrtana s velikih 39 plus u korist "vitamina". Optužbe , kritike svake vrste , stizale su sa svih strana, napose u medijima jer su glas javnosti! Tako da nikome nije bilo lako nositi se s poplavom negativnih emocija! Iz vodstva kluba su šutjeli , radili su unutar zidina Višnjika, nastojali motivirati igrače, ne dozvoliti predaju unaprijed. Da se o "bijeloj" zastavi ne razmišlja, potvrdio je trener Ante Nazor, ističući u najavi tog trećeg susreta kako vjeruje u "buđenje" momčadi, koja je nebrojeno puta kroz sezonu, bilo da je riječ o HT Premijer ligi iliregionalnoj  ABA ligi, pokazivala dva lica.  Onda su to neki jedva dočekali potvrditi riječima, baš iza "potopa" u Draženovom domu, kako je Zadar nedostojan  polufinala. Na isti način reagirala je   i navijačka skupina Tornado koja je izvela svojevrsni performans u Krešinom domu....Najprije su izvjesili transparent na kojem je pisalo:   "Beskrvna družina na terenu s neznalicama na čelu. Ne zaslužujete nas i ludu atmosferu!“ Potom su usput "počastili" vodstvo kluba povicima: " Uprava odlazi", s visoko podignutim  srednjim prstom.

Oni koji svoj klub vole i kad mu ne ide, ostali su na svojim mjestima, te  smijehom i zvižducima promatrali odlazak tobožnjih navijača, čije su baklje i neprimjereno ponašanje prema gostujućim klubovima, uvelike ispraznili klupsku blagajnu. U nekoliko navrata na istim stupcima ukazivalo se na potrebu razgovora, ali na kraju sezonu , međutim , navijači nisu imali strpljenje. Bojkotom su zabili "autogol", jer je momčad Zadra one najvjernije počastila pobjedom. I to kroz muški dvoboj s Cedevitom koja je na Višnjik stigla, podsjetimo, s 2:0 u "rundama" , pritom su im nosevi doticali svod dvorane.

Zadrani su pak pokazali ono drugo lice, kao da ih je ponižavanje u Zagrebu razbudilo u tolikoj mjeri da je na trenutke izgledalo kao da žele uzvratiti  na isti način. Trica koju je u 24. minuti zabio Domagoj Vuković, odvela je Zadrane na plus 22, Cedevita je izgledala dezorjentirano kao brod kojem su otkazale sve komande i motori, a plovi se kroz maglu. Nisu znali što ih je snašlo, pucala ih je nervoza , ponajviše Filipa Krušlina čiji se učinak pod obručima nije ni osjetio, pa se nije mogao smiriti ni kad je s klupe gledao nemoć suigrača.

Odjednom su shvatili kako na drugoj strani imaju momčad, koja je prema Nazorovim riječima : "karakter prenijela na parket"! Slaven Rimac je kasnije isticao svoju odgovornost, jer nije uspio napraviti sve da motivacija dopre do nekih igrača. Jacob Pullen , se još kroz utakmicu čini se osjetio prozvanim, uzeo je sve u svoje ruke, gotovo pa nije mogao promašiti...Nije bilo bitno je li u pitanju šut za dva ili tri poena, trpao je nemilice. Ali, kad je trebalo odlučiti partiju, odnosno, uzeti Zadru već dobivenu utakmicu, isti Pullen prokockao je tri napada u nizu, u konačnici i tricu za pobjedu! Istina, možda do dramatične završnice ne bi ni došlo da se Zadar nije napromašivao slobodnih bacanja, od deset ukupno, pet se odnosi na vremensko razdoblje  nešto više od zadnje minute do kraja susreta. Što Zadru nedostaje , odnosno što ima za korak više? Mario Litlle, očito ne nedostaje , jer su njegovi zadarski dani odbrojani čim ga Nazor nije uvrstio u momčad! Potreban im je razigrani Lovre Bašić, kojeg se unatoč njegovim "mušicama" nije dovoljno trpjelo i premalo vjerovalo. Ova  utakmica i njegova izvedba pokazali su da je zapravo "svemirski brod", primjerice za   reprezentativca Tonija Katića i  društvo koje je motrilo na Bašića. Vladimir Dašić je odigrao jednu od svojih najboljih partija, otkako se "aktivirao" u košarci. Luka Žorić je dobro odmjerio minute u igri, praktički je Marka Banića stavio u "džep". Iskričavi Luka Božić uvijek donese svoje, čim prestane misliti na sve osim košarke....Četvrta slijedi!

19. travanj 2024 23:16