StoryEditorOCM
Moj ljubimacFOTO: LIJEPA PRIČA ČOVJEKA DOBRA SRCA IZ ZEMUNIKA GORNJEG

Spasio dvadeset slatkih mačića, dva su tek progledavši ostala bez majke koju je pregazio auto. Želite li neku udomiti? Javite se...

Piše M.K.
5. kolovoza 2019. - 22:50
IMG-20190805-WA0021b

Stara izreka kaže: tko ne voli životinje, taj ne voli niti ljude. A mještanin Zemunika Gornjeg (nije samozatajno želio da mu spominjemo ime) ne samo da voli životinje, već ih i spašava i nesebično udomljuje.

Njegova dva vjerna kućna ljubimca psa, spašena su kao štenad na pustom području gdje ih je netko zao ostavio da skapaju jer nije bilo šanse da prežive. On ih je čuo kako cvile, našao ih i doveo kući. I sad su mu vjerni prijatelji.

Ali ne samo psi. U dvorištu ovog mještanina Zemunika Gonjeg ima 20 mačaka koje je na razne načine spasio i prihvatio. Neke su dobile i mlade u njegovu dvorištu pa se obitelj mačaka neprestano povećava.

- Jučer su moj unuk i njegov prijatelj čuli tužno cviljenje iz grma uz cestu. Kad su malo bolje pogledali, vidjeli su dva mala mačića koji su tužni mjaukali, vjerojatno dozivajući majku. Otišli su po mene i putem do grma spazio sam na cesti da je jedna mačka nažalost zgažena, na mjestu vrlo blizu legla s mačićima. Shvatio sam da im je stradala majka po kotačima automobila i da su ostali siročad. I što sad? A uzeli smo i ta dva mala mačića koja su stala na dlan ruke, toliko su mali bili, tek su progledali. Bez majke ne bi preživjeli. Pokušali smo im dati mlijeka, ali ne mogu još niti piti sami. I onda sam se dosjetio. Jedna se moja mačka tek omacila, ali je dobila smo dva mačića. Polako sam joj "ubacio" u leglo i mala dva došljaka... I prihvatila ih je! Za pola sata već su je cicali i onda svi skupa zadovoljno zaspali. Djeci sreće nije bilo kraja. A i meni. Što ću, jednostavno volim životinje, takav sam... - kaže nam, kao da se ispričava naš domaćin u Zemuniku Gornjem.

Ipak zbog obaveza u polju i voćnjacima, teško se brinuti o tolikom broju mačjih ljubimaca, pa bi ih iz Zemunika Gornjeg rado dali na udomljavanje, jasno, uz uvjet da se domaćini o njima lijepo brinu.

- To su sve zdrave i dobre mačke, potpuno pitome i drage. Nisu niti malo zahtjevne. I sigurno će biti zahvalne onome tko ih udomi. Osim ove dvije najmanje. One ipak još trebaju ostati s novom mamom - kaže nam čovjek dobroga srca iz Zemunika.

 

Tko želi udomiti mace iz Zemunika Gornjeg, može se javiti na broj mobitela 098 185 4574
19. travanj 2024 01:09