StoryEditor
Promo10. studenog

"Crnogorac u krevetu" stiže u Arsenal; ne propustite najgledaniju crnogorsku komediju 

Piše Croatia Tickets
29. listopada 2019. - 17:58

Smijeh je najmoćnija vještina na svijetu ali i najbolji lijek koji upravlja emocijama i olakšava stres. Pravu priliku za sat i pol neprekidnog smijeha pronađite u Arsenalu u kojem 10. studenog gostuje "Crnogorac u krevetu". Riječ je komediji koja se bavi crnogorskim načinom života i običajima i koja opisuje život jednog prosječnog bračnog para.
Najgledaniju crnogorsku komediju svih vremena potpisuje Peđa Šuškavčević, koji ujedno glumi i jednog od dvaju likova na pozornici.  Ovu komediju od obične dijeli odličan tekst, vrhunsko glumačko umijeće i dobra scenografija.

Predstava se izvodi više od 10 godina, a prošle godine prešla je i respektabilnu brojku od 100 tisuća gledatelja. Toj brojci treba dodati i gotovo 6000 posjetitelja u petnaest rasprodanih predstava u Splitu, 1200 posjetitelja u dvije rasprodane predstave u Slavonskom Brodu, 1000 posjetitelja u Šibeniku...jer ova se komedija po nekoliko puta igra u svakom gradu gdje gostuje.

Crnogorac je osvojio publiku u svim gradovima Republike Hrvatske gdje je odigrao predstavu. Na  pitanje glumcu da li je iznenađen što je toliko prihvaćen u Hrvatskoj, odgovara:

„Mislio sam da je samo splitska publika nezasitna. Odigrao sam u Splitu već četrnaest predstava 'Crnogorac u krevetu' i svaki put punimo sale, sve se predstave rasprodaju. Kada smo krenuli sa turnejama, nisam ni slutio da će biti u svim gradovima tako veliki odaziv publike. Predstave ponavljamo već i u drugim gradovima. Veliko mi je zadovoljstvo igrati u Hrvatskoj, jer je Hrvatska publika posebna, naročito u Varaždinu, Vinkovcima, Velikoj Gorici  gdje nas je publika čekala nakon odigrane predstave da nam čestitaju jer, kako sami kažu, ne sjećaju se kada su posljednji put pogledali tako dobru komediju. Publika kaže da organizatori predstava svašta nazivaju 'urnebesnom komedijom', a u predstavi se nasmiju svega dva puta. Ovo je zaista urnebesna komedija, gdje se publika ne prestaje smijati…“Pogledam to i ja i drago mi je, jer igram od srca, dajem sve od sebe, a publika to prepoznaje i zna da cijeni. Dokaz tome su, upravo, pune dvorane u svim gradovima. Sve što se radi, radi se zbog publike i ona mora uvijek biti zadovoljna. Komediju nije lako igrati, već najteže i publika mora izaći iz sale zadovoljna i mora dobiti od predstave ono što očekuje. Poslije naše predstave izlaze nasmijani, sa suzama u očima i to je zadovoljstvo pravo."

 

Izdvojeno

02. srpanj 2020 12:24