StoryEditorOCM
PromoNASSFELD:

VELIKODUŠAN. SPORTSKI. IZNENAĐUJUĆI.

Piše Promo
20. siječnja 2017. - 09:30
PicI

Nassfeld
Kärnten

Začuđujuće velikodušan, prostran, s poslovično sigurnom zasnježenošću, a što se planinske panorame tiče, nenadmašiv.

Dođete li na jedno od TOP 10 skijališta Austrije, slobodno možete mnogo toga očekivati. Skijalište međutim dodaje još i točku na i, priređujući svojim gostima brojne trenutke iznenađenja i mameći im veliki smiješak na licu. Na svakom "uglu" sportske skijaše kao i one koji se tim sportom bave iz užitka očekuju specijalni doživljaji iznenađenja. Bez obzira hoćete li snježni park, funslope, terene za freeriding ili staze za utrku ski-movie i...

 

Dopustite nam da vas iznenadimo! Kulinarski "carvate" s užitkom između austrijskih skijaških koliba i talijanskih "ristoranata". No južnjačku radost življenja ne šire samo restorani. Tu je prije svega velika količina sunca koja zimu na alpskom jugu čini izvanrednom i to je ono što iznenađuje zimske sportaše. U pogledu broja sunčanih sati Nassfeld u svakom slučaju prednjači pred ostalim područjima čitavog alpskog područja!

Popularno skijalište nalazi se odmah uz talijansku granicu u južnom području Alpa između brda i jezera. Uz garantirani snijeg i savršeno pripremljenih 110 kilometara staza nije samo najveće u Koruškoj, nego je i skijalište s najviše sunčanih sati u čitavom alpskom području. 100 sunčanih sati više nego u područjima sjeverno od Alpa ovdje očekuje zimske sportaše.

Nassfeld
Kärnten

 

Istovremeno je riječ o području s jednom od najviših stopa sigurnosti snijega. Već je nekoliko jadranskih ciklona dovoljno kako bi brda i dolina do proljeća bila prekrivena višemetarskim snježnim pokrivačem. Uz zajamčeni snijeg osigurano je i stopostotno zasnježivanje u čije proširenje se i u ovoj sezonu uložilo. Nassfeld pored mnogo sunca i snijega raspolaže i izvrsnom infrastrukturom: na skoro 300 hektara staza podijeljeno je 30 liftova, od toga pet s kabinama, devet udobnih četverosjeda i šesterosjedežnica – većinom uz zaštitne kupole, grijanjem i zaštitom za djecu, kao i vučnice te pomoć za uspon za djecu. Spuštati se može po različitim stupnjevima zahtjevnosti – pa čak na 7,6 km dugačkom spustu "Carnia" ili na najdužoj osvijetljenoj stazi Alpa.

Tome treba pridodati još 80 kilometara zasnježenih planinskih i dolinskih loipi, uz Nordic-Competence-Center, tri osvijetljene staze za sanjkanje i 55 km planinarskih staza za zimsko pješačenje.

Panoramski pogledi: najljepše mjesto na suncu

Za još intenzivniji užitak u suncu ove se zime isplati stanka u jednom od brojnih mjesta u loži i u "Panorama Photo Pointovima" s pogledom na planine. Zimski sportaši o sunčanom skijalištu mogu saznati više na sunčanim spotovima na Kofelplatz-Madritsche ili na planinskoj postaji Gartnerkofel. Ovdje brojači sunčanih sati dokazuju kako sunce Nassfeld obasjava puno češće, nego mjesta sjeverno od Alpa.

Skijaši mogu udobno smješteni u sunčanim ležaljkama promatrati planinsku panoramu kao u kinu. Kako bi se divan pogled na Großglockner na sjeveru, Julijske Alpe na jugu ili Dolomite na zapadu mogao podijeliti s prijateljima, u cijelom je skijalištu omogućen besplatni WLAN.

Na Nassfeldu se nalazi najveća osunčana terasa Alpa

Jeste li ikad u kratkim hlačama i s daskom odsurfali preko 15 metara dugačkog bazena? Ako niste, još niste doživjeli kako se Nassfeld pretvara u najveću osunčanu terasu Alpa. Od 18. ožujka razni tematski barovi postavljaju suncobrane, pripremaju više od 1000 stolica za sunčanje i namještaj u stilu lounge, pozivaju live bendove i naravno poslužuju najbolje poslastice austrijske i talijanske kuhinje.

 

Brojni cool događaji uz to pripremaju vruće ponude poput Sound of Wine – predstavljaju se mladi vinari i cool hitovi u snijegu, Water Slide Contest, brojna uskrsna iznenađenja za djecu te Nassfeld Ski & Golf-Trophy. Planine će i ove zime podrhtavati jer Full Metal Mountain ovamo druge godine zaredom donosi tjedan dana heavy metal. Skijanje u kombinaciji s festivalskim osjećajem je in, pogotovo pred veličanstvenom kulisom snijegom prekrivenih Alpa.

Iznenađujuće povoljno: Ekspresno servisiranje skija i snowboarda po najnižoj cijeni

Za početak skijaške sezone, daske obavezno moraju biti servisirane ako želimo da oprema sjaji na suncu, ima dobro držanje na stazi te osigurava sigurnost i užitak u skijanju: Na Nassfeldu se to brzo i ugodno obavlja izravno na stazi.

Usluge brušenja i tuninga rubova kao i stavljanja voska nudi se u skijaškom servis-centru na planinskoj postaji Millenium Expressa u Kofelcenteru. Uz "PREMIUM" skijašku kartu ili Nassfeld cjelodnevnu kartu do Božića tu uslugu dobivate čak i besplatno (www.nassfeld.at/premium-partner). Nakon toga ekspresni ski-servis će koštati 8 EUR, što je i dalje najniža cijena u alpskom području.

Ne stignete ispiti ni kavu, a daske su već spremne za stazu, za samo 5 do 10 minuta!

Zimski sportaši na kraju dana svoju opremu jednostavno mogu zaključati u super modernom NTC spremištu za skije odmah preko puta dolinske postaje Millenium Expressa, gdje ima dovoljno mjesta za svu opremu uz dovoljno prozračivanja i grijanja. Za sve goste koji odsjedaju u jednom od partnerskih "PREMIUM" smještajnih jedinica i zbog toga imaju "PREMIUM" skijašku kartu, mogu koristiti spremište za skije po ekskluzivnoj promotivnoj cijeni. Usluge na Nassfeldu.

Uzbudljivo provoditi vrijeme na snijegu

Nassfeld se među ljubiteljima freeridinga smatra insajderskom preporukom. Riječ je o najizvornijem i vjerojatno najintenzivnijem obliku skijanja: freeriding. Lebdite na metar visokom, prhkom snježnom pokrivaču. U tom osjećaju slobode freerideri uživaju zahvaljujući redovnoj jadranskoj anticikloni na Nassfeldu.

Nassfeld
Kärnten

 

"Taj osjećaj da te nosi potpuno netaknuti i metar visoki snježni pokrivač, pomaže i nakon povratka neko vrijeme u svladavanju svakodnevnice", tako to opisuje Alex Huber, jedan od najboljih austrijskih freeridera, koji će i ove godine na koruškom Nassfeldu u okviru freeriding kampa povesti ambiciozne početnike i profesionalce na nezaboravne izlete po terenu.Freeride na Nassfeldu.

Zavodljivo povoljno. Iznenađujući užitak.

U prosincu se na Nassfeldu vrti sve oko teme "6-ica na stazi". Ne brinite. Ove ponude ne treba dvosmisleno shvatiti, no nedvojbeno su najbolji izbor za zavodljivo povoljne dane skijanja u najvećem skijalištu Koruške.

Kulinarsko zavođenje na planini

Sa staze izravno do Talijana gdje se servira svježa riba iz sjevernog Jadrana, tipična talijanska tjestenina i poslastice iz Furlanije. Ili iz pršića u kolibu na pašnjaku odnosno na osunčanu terasu gdje će regionalne delikatese priuštiti užitak vašem nepcu. Na Nassfeldu "carvate" opušteno između dvije kulinarske tradicije koje povezuje južnjačka gioia di vivere, radost življenja. No ima tu još više kulinarskih iznenađenja za otkriti. Skijaše na Nassfeldu redovito ćemo iznenaditi malim kušanjima, a u skijaškim kolibama uglavnom se kuha s regionalnim proizvodima. Široka paleta alpsko-jadranskog kulinarstva s 25 "gemitlih" koliba na stazama, talijanske pizzerije kao i cool barovi i lokacije za tulumarenje u dolini čine šareni miks zabave i južnjačke ležernosti. Kulinarstvo na Nassfeldu.

Nassfeld
Kärnten

 

Umrežena regija

Većina smještajnih objekata nalazi se tik uz stazu. No sve goste koji nisu smješteni na Nassfeldu, u Sonnleitnu odnosno u blizini dolinske postaje Millenium-Expressa do dolinske postaje prevest će besplatni "shuttle" prijevoz . Dobra je to polazna točka i za izlete u ostale dijelove regije, primjerice u krasni Gitschtal, u Park prirode Weissensee ili u "najukusniji kutak Koruške", u Kötschach-Mauthen.

Nassfeld SkiHit

Iznenađujuća prostranost, zasnježenost i osunčanost ………

 

110 kilometara staza, 30 modernih uspinjača i liftova i neusporediva planinska panorama kao i brojni trenuci puni iznenađenja na stazama bude želju za zimovanjem u jednom od 10 TOP skijališta Austrije!

Akcijsko razdoblje: sri., 7. 12. 2016. – sub., 18. 3. 2017.

Usluge:

? od 2 noćenja u odabranoj kategoriji

? TOPSKIPASS možete birati:

npr.: 3 noći = 2 ili 3 dana TOPSKIPASS

4 noći = 3 ili 4 dana TOPSKIPASS

Primjer cijene: 699,-- EUR / po osobi (7N/PP/GS) uključujući šestodnevnu skijašku kartu Ponuda Nassfeld SkiHit

NassfeldSkisurprise - Djeca skijaju gratis!

Iznenađujuća velikodušnost! Nassfeld pokazuje svoju izuzetnu plemenitost kada je riječ o što povoljnijem zimovanju za obitelji.

Pod geslom "Nassfeld Skisurprise - Djeca skijaju gratis" u razdobljima 07.12.-24.12.2016., 07.01.-21.01.2017. i 19.03.-17.04.2017. djeci do dobne granice od 9,99 godina poklanjamo skijašku kartu.

Osim toga, djeca će besplatno noćiti u sobi s roditeljima. Povrh toga klinci će dobiti paket koji uključuje tečaj skijanja i skijašku opremu po povoljnoj cijeni od 29,- EUR dnevno. Ponuda Nassfeld Ski Surprise Kids

 

VAŽNI TERMINI:

07.12.2016. – Skiopening Nassfeld

15. - 18.12.2016. – "6 na stazi", Nassfeld

07.01. - 04.03.2017. – Noćno skijanje, subotom, Tröpolach

27. - 28.01.2017. – "Pobijedi skijaškog asa" - najduža skijaška utrka na svijetu, 

Nassfeld

21.1. - 04.02.2017. – Alternativna Nizozemska tura kroz 11 gradova, 200 km dugi maraton u trčanju na ledu na jezeru Weissensee

Siječanj 2017. – Austrijsko Prvenstvo u penjanju po ledu

Siječanj i veljača 2017. – Sport Aktiv i Backline "FreerideCamp"

05. - 11.03.2017. – "ÖBB S´cool": najveći školski tečaj skijanja u Austriji

18.03. - 17.04.2017. – Skijanje na suncu – najveća osunčana terasa Alpskog područja

18.03.2017. – Sound of Wine – mladi vinari i cool hitovi u snijegu, Nassfeld

18.03.2017. – Water Slide Contest, Nassfeld

27.03. - 02.04.2017 – Full Metal Mountain – Glazbeni i skijaški festival, Nassfeld

17.04.2017. – Nassfeld "Ski & Golf Trophy"

16. travanj 2024 16:23