StoryEditorOCM
PromoALGEBRA NUDI BESPLATNO OBRAZOVANJE ZA NEZAPOSLENE OSOBE IZ ZADARSKE ŽUPANIJE

Verificirani programi provode se u Zadru i Benkovcu

Piše Promo
13. studenog 2018. - 09:44
_MG_2215

Algebra nudi besplatno obrazovanje za nezaposlene osobe iz Zadarske županije

Pučko otvoreno učilište Algebra počinje provoditi projekt „Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja" s ciljem edukacije nezaposlenih osoba koje će se educirati za pripremu i provedbu EU projekata. Verificirani programi obrazovanja za Voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova provodit će se u Zadru i Benkovcu, a prve grupe počinju već krajem studenog. Po završetku verificiranog programa obrazovanja biti će organizirane specijalizirane edukacije u području EU fondova kako bi polaznici stekli specificirana i iznimno tražena znanja o tome kako pripremiti projekte za Program ruralnog razvoja, kako izraditi Analizu troškova i koristi, investicijsku studiju, studiju izvodljivosti, itd.

Tijekom edukacija polaznici će imati na raspolaganju profesionalnog savjetnika, koji će im pomoći da osvijeste vlastite snage i slabosti. No, možda najveća vrijednost projekta leži u provedbi prakse u partnerskim ustanovama - Gradu Zadru, Gradu Benkovcu i Agenciji za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA. Tijekom prakse polaznici edukacija radit će na pripremi i provedbi stvarnih projekata, te će po završetku projekta imati iznimna teorijska, ali i praktična znanja o EU fondovima, čime će njihova zapošljivost biti znatno unaprijeđena, kao i mogućnosti za samozapošljavanje. Edukacijama se mogu priključiti nezaposlene osobe s područja čitave Županije uz nadoknadu putnih troškova, odnosno:

* dugotrajno nezaposleni (dulje od 12 mjeseci)

* nezaposlene žene

* nezaposleni mladi (do 29 godina starosti)

* nezaposleni hrvatski branitelji

* nezaposleni članovi obitelji stradalnika Domovinskog rata

* nezaposlene osobe s invaliditetom

* nezaposleni pripadnici nacionalnih manjina

* nezaposlene osobe od 50 godina i starije

* nezaposlena djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida i dragovoljaca Domovinskog rata (stariji od 15 godina, koji nisu redovni učenici)

* nezaposleni pripadnici ostalih ranjivih skupina

POU Algebra kao nositelj projekt provodi u partnerstvu s Gradom Zadrom, Gradom Benkovcem i Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA. Ukupna vrijednost projekta je 994.250,71 kn, a iznos bespovratnih sredstava 994.250,71 kn. Algebra poziva pojedince s područja Benkovca i Zadra koji udovoljavaju uvjetima za besplatno pohađanje ovog obrazovnog programa da se što ranije prijave ispunjavanjem prijavnice.

26. travanj 2024 13:56