StoryEditorOCM
RegionalNAPAD NA PLAŽI

Agresivni Poljak pun kokaina ubo u trbuh mladića: tereti ga se za pokušaj ubojstva; Budući da je već pokušao pobjeći, traži se produljenje pritvora

Piše Katarina Marić Banje
18. kolovoza 2021. - 19:39

Podignuta je optužnica zbog pokušaja ubojstva nožem u trbuh protiv 24-godišnjeg Poljaka koji je drogiran kokainom nožem u trbuh ubo N.B. (21) iz Podstrane polovicom svibnja ove godine. Mladić je zadobio tešku po život opasnu ozljedu te je spašen hitnom operacijom u KBC Split.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je nakon provedene istrage Poljaku stavilo na teret da je 18. svibnja oko 16.50 sati na plaži na predjelu Grljevac nožem napao mladića iz Podstrane. Kako stoji u optužnom aktu, prvo su se posvađali Poljakov prijatelj i mladić iz Podstrane te je 24-godišnji optuženik postupio s ciljem da pomogne prijatelju.

Kako je kasnije utvrđeno bio je pod utjecajem kokaina te je namjeravajući ga ubiti agresivno nožem nasrnuo na 21-godišnjaka. Zadao mu je reznu ranu lijeve podlaktice i ubodnu ranu u predjelu trbuha s oštećenjem jetre i vanjskih slojeva želuca.

Podstranac je zadobio tešku i po život opasnu ozljedu te je prevezen u Klinički bolnički centar Split gdje je operiran. Stanje mu je bilo ozbiljno zbog obilnog krvarenja, ali je srećom ozljeda sanirana te je nakon operacije zadržan na liječenju do oporavka.

Tog poslijepodneva su dvojica mladića iz Podstrane bili na plaži kada je naišlo četvero poljskih državljana, dvojica muškaraca i dvije djevojke. Poljaci su shvatili uvredljivo neku njihovu primjedbu te je jedan gurnuo 21-godišnjaka koji mu je uzvratio istom mjerom.

Na to je drugi Poljak dotrčao s izvučenim nožem i ubo 21-godišnjaka koji je odmah počeo jako krvariti. Poljaci su pobjegli, otišli do svog automobila i odvezli se, ali su uhićeni nedaleko od Splita na benzinskoj postaji.

Brzom uhićenju je kumovalo što su mještani zapamtili boju i registraciju automobila te činjenica da su Poljaci u žurbi prvo krivo skrenuli prema Žrnovnici. Napadaču s nožem je izvađena krv i nalaz je pokazao da je bio pod utjecajem kokaina što je i izazvalo toliku količinu agresije da posegne za nožem.

U optužnici je predloženo da se protiv Poljaka produlji istražni zatvor s obzirom na to da je okrivljenik strani državljanin i da bi boravkom na slobodi mogao pobjeći te tako onemogućiti nesmetano vođenje kaznenog postupka.

28. travanj 2024 19:34