StoryEditorOCM
RegionalPOMOĆ U ZAPOŠLJAVANJU

AGRRA dobila sufinanciranje dva projekta vrijedna 1,8 milijuna kuna

Piše Zadarski.hr
17. svibnja 2018. - 16:18
AGRA.JPG

Iz Poziva "Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III (otvoreni poziv)" AGRRA sa svojim je partnerima ostvarila sufinanciranje za dva projekta ukupne vrijednosti oko 1,8 milijuna kuna.

Na prvi od njih, PERMA-HORTI - Zadarska inicijativa za permakulturni dizajn i urbanu hortikulturu, otpada 854.143 kune. To je projekt jačanja lokalnog partnerstva za zapošljavanje u Zadarskoj županiji. Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Sveučilište u Zadru i Nasadi d.o.o kreirat će inovativni program osposobljavanja odraslih za poslove permakulturnog dizajna i urbane hortikulture, kojim će 45 nezaposlenih žena povećati svoju zapošljivost, a dio programa i dodatnih sadržaja bit će uključeno u Osnovnu školu Voštarnica i školu prijavitelja te će 90 učenika steći nova znanja. AGRRA i Udruga Porat ključni su partneri za suradnju s ranjivim skupinama.

„AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“ je projekt vrijedan 957.059 kuna čijom provedbom će se povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicima i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja.


 

20. travanj 2024 13:19