StoryEditor
RegionalU ORGANIZACIJI DDK

Akcija na Viru: Prikupljena je tona humanitarne pomoći i jutros upućena u Žitomirsku oblast na sjeveru Ukrajine

Piše K.Š.
5. svibnja 2022. - 11:10

Od ponedjeljka do srijede čak 73 virske obitelji prikupile su i donirale kućne potrepštine, hranu i razni materijal namijenjen ratom pogođenim stanovnicima Ukrajine. Doniranu hranu, odjeću i potrepštine, sortirali su članovi Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi Vir (UDDK Vir) i potom ih predali Županijskoj lučkoj upravi Zadar koja ih je jutros u kombiju uputila prema Ukrajini.

- Prikupili smo tonu humanitarne pomoći, što je zaista velika količina hrane i potrepština s obzirom na to da smo akciju izvodili svega tri dana. Virani su se ponovno iskazali - kaže predsjednik UDDK Vir Goran Vicković. Uz prvog čovjeka virskog UDDK-a, u organizaciji ove uspješno provedene humanitarne akcije sudjelovali su članovi virske udruge Mimoza Jevremović, Marija Horvat, Alida Bulić Cvitkušić, Vojna Kapović, Ljiljana Vučetić, Tajana Markić i Alen Glavan.

- Virani su stalno dolazili i donosili hranu, higijenske potrepštine i robu, sve što je trebalo. Odazvalo se puno više ljudi nego što smo pretpostavljali - govori gospođa Mimoza, koja je sinoć odrađivala jutarnju smjenu u vjeronaučnoj dvorani župne crkve svetoga Jurja u Viru, gdje su se prikupljale i sortirale donacije velikodušnih virskih obitelji. Prikupljene majice, prostirke, antiseptici, medicinske trake, higijenske potrepštine, tekući sapun, deterdženti, toaletni papir, voda i mineralna voda, sokovi, ulje, šećer, sol, brašno, dječje pelene, vlažne maramice, suhi keksi i drugo, dostavit će se ukrajinskim stanovnicima u Žitomirskoj oblasti, petoj po veličini ukrajinskoj oblasti koja se nalazi u sjevernoj Ukrajini na granici s Bjelorusijom.

01. srpanj 2022 08:17