StoryEditor
Regional‘SIGURNA PLOVIDBA‘

Akciju u zadarskom akvatoriju pratio Josip Bilaver, državni tajnik: ove godine idemo u nabavku 10 novih plovila iz EU fondova i još 20 iz proračuna

Piše Mišel Kalajžić
2. kolovoza 2021. - 23:38
Tradicionalna akcija pojacanog nadzora sigurnosti plovidbe na moru SIGURNA PLOVIDBA 2021. Cilj akcije bio je provjera spremnosti i ucinkovitosti postupanja svih nadleznih sluzbi Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u nadzoru sigurnosti plovidbe.Tonci Plazibat/Cropix

Tradicionalna akcija pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe na moru „Sigurna plovidba 2021“ održala se danas od 7 do 18 sati na području svih osam lučkih kapetanija.

Cilj provedene akcije bila je provjera spremnosti i učinkovitosti postupanja svih nadležnih službi Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u nadzoru sigurnosti plovidbe kako bi se osigurala preventivna zaštita svih sudionika u pomorskom prometu te se smanjila pojavnost pomorskih nezgoda i nesreća za vrijeme turističke sezone kada u teritorijalnom moru i u unutarnjim morskim vodama Republike Hrvatske boravi veliki broj turista i plovi veliki broj domaćih i stranih  plovila.

U akciji su sudjelovala sva raspoloživa plovila i djelatnici iz svih lučkih kapetanija i njihovih ispostava na moru, a u ovogodišnjoj akciji provedena je kontrola brodica za prijevoz putnika, izletničkih brodova te brodova na višednevnim kružnim putovanjima. Također su kontrolirane tvrtke za iznajmljivanje plovila, koncesijska odobrenja vezana uz iznajmljivanje osobnih plovila te pomorski promet u područjima intenzivne plovidbe.

image
Rezultati akcije
Ministarstvo Mora

Akciju je u zadarskom akvatoriju pratio Josip Bilaver, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture koji je najavio obnovu flote Lučkih kapetanija. „U suradnji s Ministarstvom zdravstva ove godine idemo u nabavku deset novih plovila koji će se financirati iz europskih sredstava a uskoro nas očekuje i objava javne nabave za nabavu dvadesetak plovila koja će se financirati iz državnog proračuna za 2022. godinu. Ukupna vrijednost plovila koja će se nabaviti iz nacionalnih sredstava je oko 25 milijuna kuna.“, naglasio je.

item - id = 1117325
related id = 0 -> 1121257
related id = 1 -> 1117360
20. listopad 2021 16:54