StoryEditorOCM
RegionalNATJECANJE U LOVAČKOM TRAPU

Antonio Pavić - pobjednik!

Piše Branko Božić
10. lipnja 2018. - 19:44
Diana-ekipni pobjednici 695

Na obnovljenoj i jednoj od ponajboljih streljana u Hrvatskoj, onoj u Žmirićima, održano je ove nedjelje, u skladu s propisima Hrvatskog Lovačkog saveza i Europske unije, ekipno i pojedinačno lovačko natjecanje u gađanju letećih meta glinenih golubova u disciplini lovački Trap.

Natjecanje je za svoje lovce organizirala zadarska Lovačka udruga ¨Diana¨ (Božica lova) pod vodstvom predsjednika Ervina Mrkića Pestića, tajnika Ivana Posavca i voditelja za lovno streljaštvo Đure Ivanovića uz pripomoć i logističku potporu vrijednih čelnika zadarskog streljačkog društva ¨Lovac¨, koje inače gospodari s navedenim strelištem predsjednika Danijela Telesmanića Dida, tajnika Ardena Draževića i počasnog predsjednika Vjekoslava Vjeke Suraća.Riječ je o jednoj od najstarijih i najmnogoljudnijih Lovačkih udruga na zadarskom području koja trenutačno u svojim redovima u desetak lovnih jedinica okuplja 520 lovaca.

Pod budnim okom sudaca u polju Zorana Krizmana, Ardena Draževića i Antonia Pavića te Povjerenstva za streljaštvo kojeg su činili Ivan Posavec,Đuro Ivanović i Dragana Maričić nastupilo je četrdesetak trenutno najspremnijih lovaca strijelaca selektiranih u deset ekipa. Kao što je poznato pobjednici u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji predstavljati će Dianu na Županijskom natjecanju koje će se na istom mjestu održati u nedjelju 15 srpnja, s kojeg će pak ponajbolji predstavljati Zadarsku županiju na državnom natjecanju. Mirno i sunčano vrijeme na streljani Žmirići išlo je na ruku strijelcima.

Ništa nije ometalo let glinenih golubova pa su postignuti izvanredni rezultati, puno bolji u odnosu na lanjsku godinu.U takvim uvjetima ipak najviše spretnosti, brzine i dobrog oko u ekipnoj konkurenciji iskazali su strijelci ekipe Lovne jedinice Križ Sukošan osvojivši prvo mjesto Antonio Pavić, Dragan Maričić i Ante Drobnak s pogođena 54 goluba. Drugo mjesto sa 49 golubova osvojila je ekipa Škabrnja Prkos u sastavu Elvis Gospić, Mate Gospić i Ante Gospić dok je treće mjesto sa skinuta 43 goluba pripalo sastavu iz lovne jedinice Križ Debeljak- Tomislav Jerak, Roko Pavić i Josip Gambiraža.U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto sa 34 goluba osvojio je Antonio Pavić, drugi je bio sa 31 Elvis Gospić a treći Mate Gospić sa 28 golubova.

Prvoplasirana šestorica u pojedinačnoj konkurenciji Antonio Pavić, Elvis Gospić, Mate Gospić, Tomislav Jerak, Dragan Maričić i Zoran Krizman braniti će boje Diane na županijskom natjecanje u navedenoj disciplini. Najuspješnijima su medalje i pehare na prigodan način uručili predsjednik ¨Diane¨ Ervin Mrkić Pestić, tajnik Ivan Posavec.Lovci strijelci takmičenje u lovačkom Trapu su okončali veselim raspoloženjem uz prigodni lovački ručak, kojeg je pripremila kuharska ekipa na čelu s Željkom i Jelkom Batur.

18. travanj 2024 02:31