StoryEditor
RegionalMINISTAR OBRANE

Banožić posjetio vojarnu „Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku, zahvalio se HRZ-u, prisjetio se i četvorice pilota koji su nas napustili u 2020. godini

Piše MORH
22. siječnja 2021. - 18:39
Ministar obrane se zahvalio pripadnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na doprinosu i predanom radu tijekom 2020. godine |Tomislav Brandt

Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić u pratnji načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admirala Roberta Hranja posjetio je u petak, 22. siječnja 2021. godine pripadnike Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku.

Nazočnima se uvodno obratio zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, brigadni general Michael Križanec, nakon čega su zapovjednik 93. krila, pukovnik Krešimir Ražov i zapovjednik Središta za obuku HRZ-a „Rudolf Perešin", brigadir Goran Huljev održali prezentacije o radu 93. krila i Središta za obuku.

Tom prigodom, ministar Banožić je uputio čestitku povodom 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica '93, posebno se zahvalivši onima koji su u njoj sudjelovali. Također je zahvalio pripadnicima HRZ-a na doprinosu i predanom radu tijekom 2020. godine naglasivši kako je u njoj bilo dosta izvanrednih situacija i događaja kao što su pandemija koronavirusa, potres koji je pogodio Zagreb te razorni potres koji je najteže pogodio i razorio Sisačko-moslavačku i okolne županije.

„Hrvatska vojska je u saniranju svih tih izvanrednih situacija dala ogroman i nemjerljiv doprinos, a posebno se to odnosi na vas zrakoplovce, pilote i tehničare, koji ste sudjelovali u transportu bolesnika iz Sisačko-moslavačke županije,  prijevozu COVID pozitivnih bolesnika te hitnom transportu pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja koji su sudjelovali u izvlačenju naših građana zarobljenih ispod ruševina. Hvala vam na tome! Hrvatska vojska pokazala je još jednom kako je uvijek spremna nesebično pomoći našem narodu kada je to potrebno", rekao je ministar obrane.

Ministar je istaknuo i doprinos pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u protupožarnoj sezoni te rekao kako je Vlada RH početkom siječnja ove godine usvojila Prijedlog programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2021. godini.

Kao strateške i ključne projekte Hrvatskog ratnog zrakoplovstva ministar je istaknuo višenamjenski borbeni avion te opremanje helikopterima Black Hawk, naglasivši pritom i važnost ulaganja u ljudske potencijale. Rekao je kako je sigurnost pilota i letenja apsolutni prioritet, a prisjetio se i četvorice pilota koji su nas napustili u 2020. godini.

Na kraju posjeta ministar se još jednom zahvalio svima na trudu i zalaganju te poželio puno uspjeha u radu u ovoj godini.

item - id = 1072638
related id = 0 -> 1134576
related id = 1 -> 1134575
18. listopad 2021 05:00