StoryEditorOCM
RegionalBIO I MINISTAR

Benkovac svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježio Dan grada, među ovogodišnjim laureatima i reprezentativac Erlić

Piše Zadarski.hr
12. lipnja 2023. - 18:43

Grad Benkovac je u ponedjeljak svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježio Dan grada i blagdan svojega zaštitnika Sv. Ante.

O realiziranim i budućim projektima te učinjenom u proteklom razdoblju govorio je gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić.

Svečanosti je nazočio i župan Božidar Longin koji je u svom obraćanju uz ostalo rekao:

"S Gradom Benkovcem imamo vrlo dobru suradnju, a uz značajnu potporu Vlade RH, nastojimo stvoriti što kvalitetnije uvjete za život svih naših stanovnika. Naravno, iznimno je važno kvalitetno koristiti europska sredstva u čemu se vaš grad pokazao dosta uspješnim. 

U sljedećem programskom razdoblju EU-a, u kojem je Hrvatskoj na raspolaganju gotovo 25 milijardi eura, uvjeren sam, bit ćemo spremni uspješno pripremati i realizirati projekte!"

Među brojnim uzvanicima na Svečanoj sjednici nazočan je bio i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić.

Na svečanoj sjednici Gradskog vjeća dodjeljene su  i nagrade Grada Benkovca zaslužnim građanima, udrugama, ustanovama i institucijama koje su se istakle izuzetnim doprinosom na dobrobit građana Grada Benkovca.

Ovogodišnji laureati su: Tomislav Glavić, predsjednik udruge vinogradara i vinara Nadin, Udruga studenata Bukovice i Ravnih Kotara, dr. Dubravka Kordić, pedijatrica u Domu zdravlja Zadarske županije u ambulanti u Benkovcu kojima su dodjeljene godišnje nagrade  i Martin Erlić, nogometni reprezentativac kojem je dodjeljen Grb Grada Benkovca.

03. svibanj 2024 15:23