StoryEditorOCM
RegionalU PETAK U KNJIŽNICI

Benkovac: Važno predavanje pod nazivom „Što je PTSP i kako se s njim nositi?„

Piše Marko Ledenko-Mane
20. veljače 2023. - 21:06

Udruga Prvi hrvatski redarstvenik Zadarske županije i braniteljske Udruge benkovačkog kraja, organiziraju predavanje pod nazivom „Što je PTSP i kako se s njim nositi?“. Predavanje će se održati u petak u gradskoj knjižnici u Benkovcu u 18 sati. Pokrovitelj ovog predavanja je Ministarstvo hrvatskih branitelja. Glavni predavač je poznati hrvatski psihijatar dr.Herman Vukušić.

- Svjetski stručnjaci i psihijatri kažu da će depresija biti vodeća bolest u svijetu, tako da će svima nama biti potrebna pomoć. Osobno se liječim 25 godina od PTSP-a i kroz to liječenje vidio sam kroz koje patnje prolaze hrvaski branielji i njihove obitelji. Glavni problem hrvatskih branitelja na prvom mjestu je zdravlje i zastrašujuća je činjenica da je 3.700 hrvatskih branitelja počinilo suicid. Pozivam sve hrvatske branitelje benkovačkog kraja i njihove obitelji, da se u što većem broju odazovu na ovo predavanje, jer će imati puno korisnih i kvalitetnih informacija od vrhunskog psihijatra dr. Hermana Vukušića, kazao je Mile Nimac glavni inicijator ovog predavanja i koordinator Udruge Prvi hrvatski redarstvenik Zadarske županije.

PTSP je izravna posljedica sudjelovanja u Domovinskom ratu, te popratne bolesti koje proizilaze iz PTSP-a. Posljedice od PTSP-a su individualne, obiteljske i socijalne. Ako se pravovremeno i adekvatno ne liječi dolazi do osiromašenja života čovjeka i njegove obitelji.

Poruka i cilj ovog predavanja je doprinos razumijevanju i jačanju svijesti što to znači imati PTSP, kako i gdje ga se može liječiti, kako se nositi s tom opasnom i podmuklom bolesti. Za ovo predavanje vlada veliko zanimanje, te organizatori očekuju veliki odaziv hrvatskih branitelja benkovačkog kraja i njihovih obitelji.

19. travanj 2024 06:08