StoryEditorOCM
RegionalŽUPANIJA ĆE ZAPOSLITI 69 POMOĆNIKA U NASTAVI

Bespovratna sredstva su osigurana i plaće sigurne, a zadnji dan prijave je utorak!

Piše L.B.
6. kolovoza 2018. - 17:09
pomocnici_nastava1-191114

Utorak, 7.kolovoz, zadnji je dan kada se zainteresirani mogu prijaviti na javni poziv koji je za zapošljavanje pomoćnika u nastavi raspisala Zadarska županija.

Zapošljavanje pomoćnika u nastavi odnosi se na osnovne i srednje škole kojima je Županija osnivač, a predviđeno je zapošljavanje 69 pomoćnika za učenike s teškoćama.

Na javni poziv mogu se prijaviti kandidati sa srednjom stručnom spremom, protiv kojih nije pokrenut kazneni postupak. Prednost pri zapošljavanju imat će kandidati koji imaju iskustva u radu sa djecom s teškoćama i završenu edukaciju.

Pomoćnici u nastavi dio su projekta „Inkluzija - korak bliže društvu bez prepreka“ koji je Zadarska županija prijavila Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Projektu su odobrena bespovratna sredstva u iznosu od osam milijuna kuna, što je najviši iznos koji se mogao dodijeliti Zadarskoj županiji. Ukupna vrijednost projekta je 12,7 milijuna kuna, od čega Zadarska županija sufinancira iznos od 4,7 milijuna.

- Rad s pomoćnicima u nastavi pokazao se uspješnim kroz proteklo razdoblje, a svi krajnji korisnici su bili iznimno zadovoljni. Kako nam je cilj da svaki učenik kojem je to potrebno dobije pomoćnika u nastavi, očekuje se da će Zadarska županija kroz četiri godine provedbe projekta uložiti dodatnih dva milijuna kuna – rekao je dožupan Šime Vicković.

26. travanj 2024 13:39