StoryEditorOCM
RegionalDOBRA STVAR

Biograd, Pakoštane i Filipjakov nude uslugu besplatnog prijevoza za starije osobe za posjet liječniku, pošti, banci, do trgovine, po lijekove...

Piše Zadarski.hr
27. kolovoza 2024. - 21:49

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru, u partnerstvu s Gradom Biogradom na Moru, i Općinama Pakoštane i Sveti Filip i Jakov, provodi program:,,Pozovi i GDCK BNM te vozi II” odobren od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike RH. 

Korisnice i korisnici mogu koristiti uslugu besplatnog prijevoza osoba starije životne dobi na željene lokacije zbog zadovoljavanja potrebe za posjetom liječniku u ordinacijama, pošti, banci, no i za druge potrebe, poput odlaska u trgovinu, po lijekove, za posjet članova obitelji, rodbine, prijatelja, a  programom se potiče mobilnost i neovisnost starijih osoba o članovima obitelji i/ili susjedima. 

Program se provodi na području djelovanja GDCK Biograd na Moru, odnosno, na području Grada Biograda na Moru i općina Sv. Filipa i Jakova i Pakoštana koje ga ujedno sufinanciraju u godišnjem iznosu visine 3.981,68 eura.

Korisnice i korisnici uslugu prijevoza mogu koristiti od ponedjeljka do petka uz obaveznu prethodnu najavu na broj 099 524 9144.

16. rujan 2024 10:00