StoryEditorOCM
RegionalPROTIV PREDRASUDA

Biograd se pridružio obilježavanju Međunarodnog dana epilepsije: zgrada TIC-a ‘obojana‘ u ljubičasto

Piše Zadarski.hr
14. veljače 2023. - 09:41

Grad Biograd na Moru ove je godine po prvi put sudjelovao u obilježavanju Međunarodnog dana epilepsije i Nacionalnog dana oboljelih od epilepsije pod sloganom Biogradsko srce "Osvijetlilo epilepsiju".

Povodom poziva predsjednice Hrvatske udruge za epilepsiju dr. Ane Sruk i dr. Sanje Delin iz OB Zadar, Grad Biograd je u ponedjeljak navečer osvijetlio zgradu TIC-a prigodnom ljubičastom bojom, u znak podrške osobama s epilepsijom i u svrhu podizanja razine svjesnosti o epilepsiji, uz poruku da nisu sami.

- Ovom hvalevrijednom akcijom nastojimo senzibilizirati širu javnost i tako doprinijeti ublažavanju stigmatizacije i podizanju razine svijesti za pružanje podrške i stvaranju ravnopravnih odnosa u okruženju u kojem osobe s epilepsijom žive i gdje potpuno ravnopravno mogu dati svoj doprinos. Kako bi mogli bolje razumjeti prirodu epilepsije i potrebe osoba s epilepsijom, građani se mogu informirati na službenim stranicama Hrvatske udruge za epilepsiju (www.epilepsija.hr). Želimo istaknuti kako je izrazito važna edukacija svih građana o tome kako treba pristupiti oboljelim osobama i kako im pružiti pomoć u situaciji epileptičnog napada. Obilježavanjem ovog međunarodnog dana zajedno sa drugim gradovima u Hrvatskoj i u svijetu Biograd podržava borbu protiv predrasuda o epilepsiji i destigmatizaciju oboljelih - poručuju iz HUP-a.

image

Zgrada TIC-a u Biogradu obojena u ljubičasto

Tic/Slobodna Dalmacija
25. travanj 2024 03:11