StoryEditor
RegionalOTVORENJE U UTORAK

Biograd uložio više od 6 milijuna kuna u rekonstrukciju ljetnog kina - evo kako to izgleda

Piše Zadarski.hr
5. svibnja 2022. - 08:57

U utorak će biti priređeno službeno otvorenje multimedijalnog prostora preuređene pozornice ljetnog kina u Biogradu na Moru.

Na mjestu u potpunosti srušenog starog ljetnog kina u Biogradu na Moru završena je izgradnja potpuno novog kina za koje je dobivena uporabna dozvola. Ljetno kino se ističe udobnošću, interijerom, novom zgradom, potpuno obnovljenim i ekranom s nadstrešnicom, pozornicom od 250 m2 površine, dvije garderobe, tri ulaza, sanitarnim prostorijama, kafićem te 600 sjedećih mjesta.

Kapacitet je 600 sjedećih mjesta, od čega su tri sjedišta za invalide te je kino u potpunosti prilagođeno osobama s invaliditetom . Položaj sjedalica ocrtava vizualni logo Grada Biograda na Moru.

Pozornica je proširena na čak 250 metara četvornih kako bi se na njoj mogla nesmetano i s puno komfora održavati razna kulturno-zabavna događanja. Ljetno kino ima tri ulaza, dva na sjeveru za gledatelje, dok će na jugoistoku iza pozornice ulaz služiti za potrebe izvođača i dovoz potrebne opreme. Trenutno je ovo najsuvremenije ljetno kino na hrvatskoj strani Jadrana.

U novoizgrađenom ljetnom kinu tokom ljetnih mjeseci građani će uživati u najnovijim igranim filmovima te raznim koncertima, priredbama i predstavama.

Kompletna obnova i rekonstrukcija ljetnog kina vrijedna 6,1 milijun kuna. Financijska sredstva su osigurana iz gradskog proračuna, a projektna dokumentacija sufinancirana je sredstvima Ministarstva turizma.

Program otvorenja organizira Dječji vrtić "Biograd".

24. lipanj 2022 00:06