StoryEditorOCM
RegionalVELIKI PROJEKT

Biogradski ugostitelji gastronomski brendiraju svoj grad: Školjke kunjke, Jela s prošekom i Kraljevska jela u kraljevskom gradu

Piše M. K./Gastronaut
13. svibnja 2024. - 22:23

Turistička zajednica grada Biograda u suradnji s Gastronautima i 15-ak biogradskih ugostitelja, radi na projektu gastronomskog brendiranja grada Biograda na teme: Školjke kunjke, Jela s prošekom i Kraljevska jela u kraljevskom gradu.

Nakon edukativnih radionica održanih za ugostitelje tijekom ožujka i travnja, od 14. do 16. svibnja gastronomske adute grada Biograda, prezentiraju gastronomskim i turističkim novinarima iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Mađarske i Austrije.

- Biograd je okružen atraktivnim gastronomskim resursima - ribama i školjkama iz Pašmanskog kanala, Ravnim kotarima punim voća, povrća i mediteranskih kultura te Vranskim jezerom sa slatkovodnim ribama i jeguljama. Bogatstvo okoliša, reflektira se i u ponudi biogradskih restorana i konoba. U njihovoj kuhinji, trag je ostavila i bogata povijest kraljevskog grada za koji su se borili Venecijanci, Turci i Mađari.

Turistička zajednica grada Biograda, prevođena direktoricom Nives Jeličić je odlučila pokrenuti izgradnju brenda grada na adutima koji se reflektiraju u ugostiteljskoj ponudi. U osmišljavanje i realizaciju projekta je uključila Gastronaute na čelu s prof. Karin Mimicom, autoricom i voditeljicom brojnih uspješnih projekata izgradnje gastronomskih brendova destinacija.

Petnaestak biogradskih restorana uključilo se u projekt izgradnje gastronomskog brenda svoga grada, te su na sastanku održanom 5.ožujka u Gradskoj vijećnici, proanalizirali moguće zajedničke teme koje se mogu reflektirati u njihovoj ponudi te omogućiti gostima posebne gastronomske doživljaje obojene destinacijom.  

Slijedi niz edukativnih radionica te rad na zajedničkim tematskim ponudama koje će biti predstavljene javnosti u svibnju.

Biograd je i poznato nautičko središte za što je prošle godine dobio i međunarodno priznanje Turisticka prizma u konkurenciji 10 zemalja. U njegovoj blizini su Nacionalni parkovi Kornati i Krka te parkovi prirode Telašćica,  Vransko jezero i Paklenica.

Kvalitetnom zajedničkom prezentacijom gastronomskih aduta, svi sudionici projekta planiraju svojom ponudom i uslugom učiniti boravak nautičara i posjetitelja obližnjih nacionalnih parkova i parkova prirode još sadržajnijim, a onima u potrazi za gastronomskim doživljajima prezentirati i dodatne motive za posjet i boravak u njihovom gradu - Biogradu - navode Gastronauti.

15. lipanj 2024 06:11