StoryEditorOCM
RegionalUBOJSTVO U SPLITU

Braća se sukobila s mladićem na ulici, najstariji otišao u stan po nož i ubio ga; Susjedi: Stalno na ulici gnjave ljude

Piše Katarina Marić Banje
24. veljače 2024. - 07:57

Nakon stravičnog događaja u Ulici Domovinskog rata u kojem je u prvim satima subote nožem ubijen 22-godišnji mladić malo tko je iz obližnjih zgrada mogao zaspati. Dok je u Drugoj policijskoj postaji trajalo ispitivanje trojice privedenih muškaraca, saznali smo sve više detalja o događajima koji su prethodili tragediji.

Kako je i navedeno u službenoj informaciji MUP-a do naguravanja je došlo u subotu oko 0.55 sati te je 22-godišnjak zadobio više uboda nožem od kojih je preminuo u 1.20 sati u splitskoj bolnici.

Odmah su uhićena trojica braće, sva tri ovisnici o drogi, koji žive u zgradi ispred koje se i dogodio kobni napad, malo iznad raskrižja s Mažuranićevim šetalištem.

- Oni stanuju s bolesnom majkom i stalno se motaju u blizini, imaju ponašanje tipično za narkomane. Stoje na ulici, gnjave ljude svojim pričama i pitaju novac. Prije tjedan dana je najmlađi izgubio na kocki pa je divljao po kvartu i nogom razbio staklo na obližnjoj pekari. Najstariji je niži i malo jači dok su dva mlađa brata viši i mršavi od njega. Stalno su u iskidanoj odjeći i prljavi, ali ovako nešto da naprave nisam mogla ni zamisliti - kaže uznemirena susjeda.

Prema neslužbenim informacijama, sva trojica su se sukobila s 22-godišnjakom da bi u jednom trenutku najstariji brat otišao po nož u stan u kojem žive. Njime je zadao više teških rana mladiću koji im je podlegao. Po dolasku policije se opirao uhićenju. Kada je uveden u službeno vozilo, glavom je udarao u žičanu pregradu unutar vozila i urlao na sav glas. 

Zajedno s njim odvedena su i druga dva brata, koji su se također sukobili s 22-godišnjakom, ali nisu koristili oružje. Naravno, sve to je za sada u fazi pretpostavki i nagađanja tako da će tek potpuno kriminalističko istraživanje dati točan opis događaja.

03. svibanj 2024 05:00