StoryEditorOCM
RegionalU CRKVI SVETE KATE U VUKŠIĆU

Bratimljenje Vukšićkih bećara i KUD-a “ sv. Marka “ Vionica

Piše M. Ledenko Mane
13. svibnja 2019. - 20:06
DSC00451.JPG

Poznata  muška pjevačka supine Vukšićki bećari  u nedjelju  je ugostila  KUD “ sv. Marko “  Vionica iz Općine Čitluk.  Povodom bratimljenja Vukšićkih bećara  i KUD-a  “ sv. Marka “  Vionica,  zajednički  su  bili  nazočni na misi u crkvi sv. Kate u Vukšiću

.  Vukšićki bećari i muški crkveni zbor pjevali su  čuvenu  starodrevnu pučku Vukšićku misu  a KUD  sv. Marko  Vionica psalme i duhovne šansone.  Misu i bratimljenje snimale su kamere HTV iz serijala Lijepom našom, pod ravnanjem poznatog voditelja Branka Uvodića. Prije početka mise gosti iz Hercegovine uručili su župniku  fra Boži Mandariću  kip Gospe iz Međugorja , koji će biti u crkvi sv. Kate kao vječiti spomen na sklopljeno bratimljenje između Vukšićkih bećara  i  KUD-a sv. Marka iz Vionice.  Fra Božo Mandarić se od srca zahvalio na vrijednom daru , te je  dao   božji blagoslov  za  goste i domaćine.  

Vukšićki bećari i KUD  “sv. Marko “ Vionica  stekli  su veliko prijateljstvo tijekom zajedničkog nastupanja  emisije Lijepom našom  u Benkovcu i Ljubuškom . Bila  im je  velika želja da svoje bratimljenje obave u Vukšiću.

-Dragi prijatelji  čini mi se da ovo sjeme koje 25 godina sijemo serijalom Lijepom našom, uvijek u ovakvim prigodama našlo je plodno tlo među vama. Vidjeli smo zbližilo je  vas  divne ljude koji jednako razmišljaju  i vole to što čine a to je njegovanje tradicijske kulture i ljubav prema Hrvatskoj. Ovo što doživljavam s vama zaista je za svaku pohvalu i mi se osjećamo ponosni i počašćenim jer  naš trud daje velike plodove.Osjećajte se pozvanim gdje god bude prigode , koristim priliku  da  28.05. dođete u hrvatski kraljevski grad Jajce,  gdje će mo snimiti emisiji iz serijala Lijepom našom.  Domaćinima  Vukšićkim bećarima hvala od srca na srdačnom gostoprimstvu. Neka vas dragi Bog čuva i  vidimo se u Jajcu- rekao je na kraju Branko Uvodić.

  Domaćin Vukšićki bećari  za svoje goste i  visoke uzvanike pripremili  su bogati domjenak uz pjesmu  do ranih jutarnjih sati.

20. travanj 2024 02:25