StoryEditorOCM
RegionalTURNIR U KRUŠEVU

Bućanje na Krčevinama: Kako su Domagoj, Branimir i Kuzman osvojili dvoje bukovačke šarene jaradi kao glavnu nagradu i - „prignali ih priko Zrmanje"!

Piše I.M.
20. kolovoza 2022. - 11:13

U Kruševu kod škole, pod brdom Orljak na ledini Krčevine, na petom tradicionalnom bućačkom turniru snage je odmjerilo 15 ekipa iz Kruševa i okolnih sela. Pravila su bila vrlo jednostavna: tri plus jedan igrač, drvene buće i neravna ledina koja daje priliku sretnima više nego spretnima i vještima.

U takvim uvjetima i ledini punoj sikavaca i troskoti te vreline ljetnog sunca, najbolje se snašla ekipa Prosina iz Jasenica, sva tri Juričevića - Domagoj, Branimir i Kuzman - osvojili su glavnu nagradu dvoje bukovačke šarene jaradi i „prignali ih priko Zrmanje“. Drugoplasirani „Zaton i Tulove grede“ ( Marijo Mrkobrad, Željko Modrić i Vedran Župan) utješili su se sa dvadeset kilograma svježe novigradske dagnje, dok je zlato brončanog sjaja u vidu gajbe piva pripalo ekipi Žuži (Željko Bašić, Zoran Župan i Dado Breulj). Završetak turnira proslavljen je kako i priliči uz pjesmu i piće do kasnih večernjih sati.

Oduševljenje održanim turnirom nije skrivao ni organizator Krešimir Župan:

-Evo nakon dvije godine pauze uzrokovane covidom jedva smo dočekali vratiti buće na našu ledinu Očekivanja su svakako ispunjena, posebno me veseli odaziv iz velikog broja okolnih sela, pa nam se tako dogodilo da nam je i nagrada otišla iz sela, ali nema veze vratiti ćemo mi to njima dogodine. Buće su naša tradicija koju pokušavamo održati, prilika je to za druženje i pravu seosku zafrkanciju, a upravo to druženje i zafrkancija jesu primarni motiv i razlog . Ovim putem zahvaljujem svima koji su se odazvali na turnir, kao i svim mojim prijateljima koji mi svake godine pomažu u organizaciji jer ovakvo nešto sigurno ne bih mogao bez njih napraviti, veliko im hvala. Vidimo se sljedećeg ljeta.

 

 

04. svibanj 2024 19:58