StoryEditorOCM
RegionalREKORDAN ODAZIV

Česi se raspametili za Jadranom: jeftine karte za vlak su rasprodane, samo u jednom danu planulo četiri tisuće ulaznica

Piše Dora Koretić/Jutarnji list
12. lipnja 2020. - 15:28

Ako ćemo suditi po prodaji karata za vlak, Česi ove godine imaju iznimno velik interes ljetovati u Hrvatskoj.

Otkako su u četvrtak navečer iza 18 sati u prodaju puštene karte za RegioJetovu direktnu liniju između Praga i Rijeke, samo u četvrtak navečer prodano je četiri tisuće karata, što je iznenadilo i samu kompaniju, piše Jutarnji list.

Glasnogovornik RegioJeta Aleš Ondrůj za Jutarnji list je potvrdio kako je interes Čeha za ovu liniju ogroman, otkrivši kako su dvije linije tijekom srpnja već u cijelosti rasprodane te kako nije za odbaciti mogućnost da bi RegioJet, ostane li ovakav interes, broj linija tijekom ljeta mogao i povećati.

"Interes je stvarno velik pa smo, nakon što smo u četvrtak prodali četiri tisuće ulaznica, ostatak počeli puštati u prodaju postupno, kako bismo zadovoljili interes putnika. Inače, to je najveći interes i skok u prodaji broja karata kojeg kroz povijest bilježi naš rezervacijski sustav", rekao je Ondrůj dodavši kako prodaja pokazuje da su Česi definitivno zainteresirani za odmor u Hrvatskoj te da našu zemlju doživljavaju kao sigurnu.

Na pitanje postoji li mogućnost da kompanija, ostane li interes ovako velik, poveća tjedni broj linija između praga i Rijeke, Ondruj nam je rekao kako će kompanija procjene o tome donijeti sljedeći tjedan, ovisno o tempu kojim će se rezervirati i prodavati mjesta u vlaku.

Kako zasad stvari stoje, linija između Praga i Rijeke treba prometovati triput tjedno u periodu između 30.lipnja i 26. rujna, s time da će na putu od većih gradova stajati još u Pardubicama, Brnu, Bratislavi i Ljubljani, što znači da češki željeznički operater računa da će interes za ovu liniju pokazati i slovački turisti.

Linija će iz Praga prema Rijeci polaziti utorkom, petkom i nedjeljom, a povratak iz Hrvatske događat će se srijedom, subotom i ponedjeljkom te će se vlakom, ako to požele, ovog ljeta moći voziti i Hrvati zainteresirani dio svojeg godišnjeg odmora provesti u češkoj metropoli ili nekom drugom gradu.

Razlog dobroj prodaji, između ostaloga, jest i najava operatera da će karte na ovoj liniji biti moguće kupiti već za cijenu od 22 eura u jednom smjeru, što je doista jedna od najjeftinijih prometnih veza na tržištu, piše Jutarnji list.

19. travanj 2024 08:07