StoryEditorOCM
RegionalAKCIJA ZJZ

Cijepljeno 80 posto svih zaposlenika Falkensteinera, sutra je na redu Ilirija u Biogradu, a u petak će cijepiti djelatnike Turističkog naselja Zaton

Piše Iva Ivanac
30. lipnja 2021. - 17:15

Tim Zavoda za javno zdravstvo Zadar u srijedu je nastavio s terenskim cijepljenjem hotelskog osoblja. Prvi na redu su ovog puta bili djelatnici hotelske kuće Falkensteiner. Njih čak 120 cijepljeno je u jednoj od kongresnih dvorana hotelske kuće koja je dosada cijepila 80 posto svojih djelatnika.

- Sudjelujemo u povećanju broja cijepljenih ljudi na destinaciji grada Zadra kako bi imali što bolju turističku sezonu. Trenutna procijepljenost naših djelatnika je oko 80 posto, ali treba naglasiti kako svakog dana zapošljavamo nove djelatnike te i njih upućujemo na cijepljenje. Oni zaposlenici koji se ne cijepe trebaju se svaki tjedan, nakon korištenja slobodnih dana, odnosno prilikom povratka na posao, testirati, kazala je Slađana Sudar, klaster marketing menadžerica Falkensteiner resorta Punta Skala dodajući kako tvrtka zaposlenicima podmiruje troškove testiranja.

- Zaposlenici koji su se odlučili cijepiti nisu dobili nagradu za to jer smatramo da je cijepljenje odgovornost pojedinca, ali smo zbog toga odlučili nagraditi sve djelatnike koji budu doprinosili poboljšanju rezultata za ovu sezonu, istaknula je Sudar dodajući kako je i sama primila drugu dozu cjepiva na organiziranom terenskom cijepljenju.

- Veliki broj turista koji se odlučuje na putovanje kod nas su već cijepljeni. Na primjer Njemačka već sada komunicira da imaju preko 60 posto procijepljenosti stanovništva te upravo takve goste očekujemo u našoj destinaciji, zaključila je Sudar dodajući kako unutar svakog hotela postoje i punktovi za testiranje turista. Gost se treba javiti na recepciju hotela gdje će mu osoblje dati termin, a testiranje turista antigenskim testovima je besplatno.

Na terensko cijepljenje je sa svojim timom stigao i dr. Alan Medić, voditelj Službe za epidemiologiju ZJZ Zadar.

- Cijepljenje djelatnika ide vrlo brzo, kada se dogovorimo unaprijed i napravimo cijepne liste, u nekih pola sata možemo cijepiti stotinjak ljudi. Podaci vezani uz Falkensteiner su odlični, jer imaju osamdeset postotnu procijepljenost djelatnika, a oni koji nisu cijepljeni su osobe koje su većinom nedavno preboljele koronu, istaknuo je dr. Medić dodajući kako je bitno cijepiti što veći broj djelatnika u turizmu zato što je to djelatnost od koje živimo.

Djelatnici koji su se u srijedu cijepili složni su u jednom, kažu da su to napravili kako bi zaštitili sebe, svoje obitelji ali i turiste koje dolaze u njihove hotele.

- Primio sam drugu dozu cjepiva, a kada su nam iz tvrtke javili da organiziraju cijepljenje u hotelu, nisam imao niti malo dvojbe oko toga hoću li se cijepiti ili ne, kazao je Slavko Rogić, djelatnik poznatog hotela poručujući svima da se cijepe kako bi mogli bezbrižno raditi i dočekivati goste. Dodao je i kako gosti dolaze sretni i bez straha jer znaju da su u ovoj destinaciji sigurni.

Slavkova kolegica Marija Veledar također je primila drugu dozu cjepiva.

- Bez obzira na to što sam nakon prve doze imala male bolove u ruci, odlučila sam se cijepiti kako bi zaštitila svoju obitelj, kolege, ali i naše goste koji dolaze u hotel te kako bismo im pružili siguran i bezbrižan odmor. Odlično je što je cijepljenje organizirao poslodavac jer onda nemamo briga oko odlaska s posla i kombiniranja kada se može otići na cijepljenje, istaknula je Veledar.

Terensko cijepljenje turističkih djelatnika ZJZ Zadar nastavlja u četvrtak u hotelskoj kući Ilirija u Biogradu, te u petak kada će cijepiti djelatnike Turističkog naselja Zaton.

25. travanj 2024 00:42