StoryEditorOCM
RegionalSAMO MJERE OPREZA

Čudna odluka Tužiteljstva: napadač koji je ženu udario krampom po glavi osumnjičen za pokušaj ubojstva, pa pušten da se brani sa slobode!

Piše Marko Didić
18. srpnja 2021. - 11:18

Nakon što je tijekom subote 73-godišnjak iz Rastovca doveden na ispitivanje na Županijsko državno odvjetništvo u Splitu zbog kaznenih djela pokušaja ubojstva mašklinom 60-godišnje susjede i prijetnje on je nakon ispitivanja na opće iznenađenje pušten da se brani za slobode, uz mjere opreza.

Svi znamo da istražni zatvor nije kazna (jer se ona dosuđuje i izriče u sudskom postupku) nego je istražni zatvor mjera (da osumnjičenik neće pobjeći,neće ponoviti djelo,neće utjecati na svjedoke),ali s obzirom na brutalnost napada-točnije težinu djela (a to je četvrti stavak za određivanje istražnog zatvora) i upornost ovog gospodina u činjenju drugih djela kao što je - prijetnja nas je natjeralo na zaključak da on jedno vrijeme ipak neće vidjeti pejzaž svog prelijepog Rastovca kod Zagvozda u kojemu je mašklinom "branio svoje". Ali ne!

Doznajemo da je 73-godišnjeg nasilnika ispitivala Mira Dolić zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Splitu koja je bila dežurna ovaj vikend i koja ga je pustila da se brani sa slobode uz mjere opreza.Čak nije ni tražila određivanje istražnog zatvora,pa 73-godišnjak uopće nije ni dovođen kod suca istrage.

Da ne postoji stravična snimka iz Rastovca koja je tijekom petka obišla sve portale,možda iz policijskog opisa djela ne bi ni znali koliko je taj napad bio brutalan pa je tim više ova odluka još čudnija, da ne kažemo skandaloznija.

"Onaj ko je pustio toga lika koji u 73-godini trči ko četrdesetogodišnjak i kako zamahuje ili nije vidio snimku ili ga nije briga za žrtvu" jedni su od komentara.

- On je šezdesetogodišnjakinju udario onim drvenim dijelom krampa,a ne metalnim jer da ju je htio opaliti tim metalnim djelom,ubio bi je",  komentiraju oni koji smatraju da je i pokušaj ubojstva nategnuta priča za ovog 73-godišnjaka i da je tužiteljica Dolić dobro odlučila.

- Po toj logici i ovog manijaka iz Gline koji je u subotu izudarao dvije žene u Splitu,bocom Jamnice i plosnatim kamenom tako mogu pustiti", dobivam još jedna komentar.

- Naravno kad tijelo progona ovako odluči,ostavlja se prostor neupućenim ljudima,pogotovo ako su rodbina i prijatelji prijavljenoga da govore i takve nebuloze. Kao da ja kažem da sam pucajući iz pištolja s pet metaka vas htio gađati u ruku a ne u glavu. Nitko tko napada ne zna kako će napad završiti i u tom trenutku ga nije briga za žrtvu ni posljedice" govori nam jedan poznati splitski odvjetnik koji mi je u subotu kasno i javio ovu informaciju,ali sa sto upitnika jer ni sam u pvi tren nije vjerovao u to što je čuo.

Sedamdesetogodišnjeg se sumnjiči da je petak oko 09.30 sati u mjestu Rastovac, kod Zagvozda, prvo verbalno napao 60-godišnjakinju da bi joj potom ručnim alatom (krampom) zadao udarac u glavu, a nakon čega je uputio prijetnje smrću 44-godišnjaku. Oštećenoj 60-godišnjakinji je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da je zadobila lakše tjelesne ozljede.

Nakon što je udario ženu mašklinom u područje sljepoočnice pojurio je niz ulicu, a onda se opet vratio da bi bio zaustavljen od strane jače muške osobe.

Nesretna žena je nakon udarca sjela na zidić, držala se za glavu i prava je sreća da je zadobila ipak samo lakše tjelesne ozljede jer je udarac krampom u njenu glavu odjeknuo kao da si udario sjekirom u drvo, a žena je nakon tog stravičnog napada odletjela na pod.

02. svibanj 2024 08:32