StoryEditorOCM
RegionalPAKAO LJETA

Dalmacija i dalje gori: danas su na području Šibenika buknula čak tri požara, a evo gdje se još vatrogasci bore s buktinjom

Piše Dalmacija SD
2. kolovoza 2022. - 19:54

Nesmiljene ljetne temperature u Dalmaciji pogoduju buktinjama. Tijekom proteklih tjedana uspješno je zauzdano nekoliko vatrenih stihija, ali tek što se vatrogasci izbore s jednim požarom, dočeka ih dojava o nekom novom. 

Na području Šibenika danas su buknula čak tri. Nešto prije podneva vatrogasci su zaprimili dojavu o dva požara, jednom kod skretanja za Jadriju i drugom na križanju za Srimu i Vodice. Treći požar rasplamsao se u zaleđu Šibenika, na predjelu Dubrave.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Prva dva požara, na Jadranskoj magistrali, u međuvremenu su se spojila u jedan. Dok je požar u šibenskoj Dubravi oko 16 sati stavljen pod nadzor zahvaljujući akciji 38 vatrogasaca i uz pomoć dva kanadera, buktinja na području Srime i Jadrije još se ne smiruje. Premda naselja još nisu u izravnoj opasnosti, zapadni vjetar jača i otežava gašenje zemaljskim i zračnim snagama.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Iza 16 sati izbio je požar i na otoku Braču, na području između Bola i Murvice, gdje je vatra zahvatila nisko raslinje i borovu šumu. Na teren je izašlo 36 vatrogasaca s 13 vozila, a prema posljednjim saznanjima pomaže im i jedan helikopter.

Požar koji  se rasplamsao u subotu u okolici Muća stavljen je pod kontrolu, ali vatrogasci još dežuraju nad tim područjem. Nema otvorenog plamena, samo izdimljavanja. Trenutno se vrši sanacija teško pristupačnog terena.

06. lipanj 2023 04:10