StoryEditorOCM
RegionalSAMOOBRANA

Dalmatinka opalila nevjenčanog supruga nogom u stražnjicu, odvela je policija, a sada je saznala kaznu u eurima!

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
18. travnja 2023. - 11:03

Zbog fizičkog nasilja u obitelji točnije jer je supruga udarila nogom u nogu, a zatim elegantno i u stražnjicu, 45-godišnjoj majci troje djece, koja je prenoćila u policijskoj postaji zbog toga, prekršajni sudac je "izbio" iz džepa 130 eura. Naime, toliku joj je kaznu dosudio jedan dalmatinski prekršajni sud, ali ju je usput i oslobodio plaćanja sudskih troškova, piše Jutarnji list. 

Osuđena žena se ne smatra krivom iako je priznala da je suprugu dala ‘vritnjak‘. U svoju obranu je otkrila da se sve to odvilo u večernjim satima siječnja ove godine u obiteljskoj kući. Bila je sama s djecom koja su se igrala u svojoj sobi.

- Pustila sam muziku na laptop. I u tom je trenutku ušao u kuću moj nevjenčani suprug. Odmah s vrata se počeo derati da smanjim muziku jer da je to njegova kuća. Prišao mi je, a ja sam imala dojam da me želi udariti. Nasrnuo je na mene dok sam još bila na podu. A kad sam se ustala s poda, odgurnula sam ga. On me, iskreno, nije ni dotaknuo dok sam sjedila, ali je bio takvog raspoloženja da sam osjetila strah i ustala se te ga odgurnula. Zatim sam ga udarila nogom u njegovu lijevu nogu, a na kraju i u stražnjicu. Inače sam paničar po prirodi, pa sam zato tako reagirala - pravdala se prijavljena žena ukazujući da "taj udarac nije bio jakog intenziteta i da ga nije ozlijedila".

Dodala je zatim i da je partner nakon tih udaraca otišao u hodnik i nazvao policiju do čijeg su se dolaska prepirali. Tim neprimjerenim scenama, zaključila je na kraju optužena, djeca nisu nazočila. Prilikom izricanja sankcije sud joj je kao olakotne okolnosti uzeo u obzir činjenicu da nije ranije osuđivana, da je nezaposlena i lošeg materijalnog stanja te da je majka troje djece.

U odnosu na inicijalno izrečenu kaznu od 130 eura, 45-godišnjakinja mora platiti 39,82 eura manje u konačnici jer je nakon incidenta jedan dan provela uhićena pod ingerencijom policije.

19. travanj 2024 20:19