StoryEditorOCM
RegionalVELIKE VRUĆINE

Danas i sutra temperatura ide i do 39 stupnjeva, a onda stiže zahladnjenje: Moguće su burne reakacije, može biti i tuče

Piše HINA
29. lipnja 2021. - 08:51

Pretežno je vedro je u većem dijelu zemlje, u 6 ujutro u Hvaru bilo je 27,8 stupnjeva. I u nastavku dana bit će vruće i vrlo vruće, temperature će biti većinom iznad 30.

Danas i sutra bit će najtoplije, i do 39, nakon čega slijedi pad temperatura, prognozira Tea Blažević za N1.

Osvježit će nailaskom hladnijeg zraka, no kako stiže na zagrijanu podolgu, moguće su burne reakacije atmosfere, pri čemu može biti i tuče. Lokalno će biti izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, i to najizglednije na dijelu sjevernog Jadrana, prema kraju četvrtka i u noći na petak u središnjoj i sjeverozapadnoj unutrašnjosti.

I petak će biti nestabilno, iako će kiša ponovno izostati u većem dijelu Dalmacije.

Iako će biti oborine u zaobalju Dalmacije, čini se da bi Šibenik i dalje mogao ostati bez kiše, iako dosad u lipnju nije pala niti kap.

HAK: Na put rano ujutro ili kasno navečer

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju, poručuju u utorak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK) pozivajući vozače da izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum.

Promet je pojačan na gradskim cestama i obilaznicama, a povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje se vozi uz privremenu regulaciju prometa.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Popovača uočen je pas pa HAK poziva vozače na dodatni oprez.

Zbog upozorenja od toplinskog vala savjetuju svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum. Tijekom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu.

Danas 9 do 17 sati zbog radova bit će zatvorena državna cesta DC512 Makarska- Ravča, poddionica Donja Gora-Ravča, od naselja Gornje Igrane do zaseoka Brikva. Obilazak je Makarska-Gornje Igrane-županijskom cestom Ž6199, (D512) Šošići-Kozica (D62) te državnom cestom D62 Kozica- Ravča i obratno.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

24. travanj 2024 04:57