StoryEditorOCM
RegionalPITANJA BEZ ODGOVORA

Deseti dan potrage za Matejem: zašto se snimka uz rijeku prekida u ključnom trenutku? Javila se i djevojka nestalog Splićanina: Poslao mi je video...

Piše PSD
9. siječnja 2022. - 10:16

Sanja, djevojka nestalo Mateja Periša, je za Kurir je izjavila da je zadnji put kontaktirala s njim nekoliko sati prije nego je nestao, 30. prosinca oko 21.30 sati, kad joj je on poslao video iz beogradskog restorana. 

"Poslao mi je video u poruci, ali ja sam bila na poslu i mobilni mi se bio ugasio. Kada sam oko ponoći došla kući, odgovorila sam mu na tu poruku i otišla sam spavati. Probudila sam se u sedam ujutru i vidim da mi nije poslao poruku za laku noć, što uvijek radi. Poslala sam mu poruku: "Je l' sve OK?", odgovora nema. Poslije sam mu oko 14 sati opet poslala poruku, opet ništa. Razmišljam da ne može spavati toliko dugo, nema šanse. Kasnije sam se čula s njegovim prijateljima, koji su mi rekli da je nestao, da mu je jakna tu, da ne znaju što se desilo, bili su van sebe", prepričala je Sanja te istaknula da joj smetaju priče da je Matej konzumirao drogu.

"Oni uopće nisu u tom điru! A i da jesu, pa tko bi prenio drogu preko granice?! A, tamo oni apsolutno nikoga ne znaju, gdje bi to nabavili? Još, tek su bili došli, prvi dan, nema šanse. On se meni javio u 14.30 kada su prešli granicu, pa u 18 sati kada su ušli u apartman, pa u 21.30, s večere. Na tom videu što mi je poslao su se vidjele tri flaše vina, ali njih je sedmorica. Atmosfera je bila vesela, neki su pili bijelo vino, neki crno, čekali su večeru, ništa posebno", opisuje djevojka i dodaje: "Glupo će možda zvučati, ali ako je i bio drogiran, njemu je to neko sipao u piće".

Nastavlja se i nagađanje o Matejevom kretanju koje se, do jedne točke, moglo pratiti na snimkama. Naime, registrirano je da je trčao do restorana Savanova gdje je sišao stepenicama do pontona i tu se snimka prekida. Navodno je na tom mestu pronađen opušak koji je poslan na analizu, ali Matejev otac izvjestio je da mu sin nije pušač, što je samo produbilo sve glasnije sumnje da javnosti nisu dostavljene sve raspoložive inforamcije o ovom slučaju.

U potragu za Perišem je od nedavno uključen i Interpol. Isto tako, u međuvremenu su i stigle informacije od prijatelja nestalog da je u klubu, što je moguće i kulminiralo njegovim nestankom, došlo do sukoba između konobara, koji im je pokušao naplatiti veći račun, mladića iz Zadra koji sutakođer  bili u Gotiku i redara.

06. lipanj 2023 04:19