StoryEditorOCM
RegionalZBRAJANJE ŠTETE

Dimenzije ekološke katastrofe tek će se vidjeti - pogledajte današnje fotografije iz Jasenica, "podzemni mazut" s Bravara stigao je do mora još jučer

Piše Zadarski.hr
15. svibnja 2023. - 20:09

Razmjeri ekološke štete izazvane izlijevanjem Zrmanje i "curenja" mazuta iz stare Tvornice Glinice precizno će se znati tek za nekoliko dana, kada se "zelena ljepotica" vrati u korito, a kiša konačno prestane.

Štetu će pretrpjeti Obrovac, ali i Posedarje i Maslenica gdje je mazut primijećen još u nedjelju, ali zbog prevelikih količina vode nije bilo moguće ništa poduzeti.

- Išli smo zajedno s Lučkom kapetanijom i Državnim inspektoratom provjeriti situaciju, no količina vode je enormna da se sad trenutno ništa ne može napraviti, pa ni postaviti brane. Mi smo još jučer primijetili mazut, obavijestili smo Hrvatske vode, koje imaju ugovor s vanjskom forom koja to rješava, no zbog situacije u Obrovcu i Gračacu, jednostavno su nas stavili na čekanje. Razumljivo - izjavio je tamošnji načelnik Stipe Vulić i napomenuo kako oni u Maslenici nemaju problema s poplavom, no imaju s pitkom vodom. 

U našoj fotogaleriji pogledajte kako je zagađenje mora danas izgledalo u Jasenicama...

26. travanj 2024 15:49