StoryEditorOCM
RegionalDONACIJE ZA CARITAS

Dječji vrtić Smješko u subotu na otvorenju Adventa u Viru ima svoj štand s adventskim ukrasima, izradili su ih virski mališani s mamama i tatama

Piše Kažimir Škrbić
25. studenog 2022. - 23:09

Svake godine tradicionalno u Dječjem vrtiću Smješko provode božićnu kreativnu radionicu za roditelje i djecu, no posljednje dvije godine zbog globalne krize koronavirusa radionice su bile organizirane bez roditelja. Gužva u virskom vrtiću, djeca i njihovi roditelji za istim stolovima s mnoštvom ukrasnih papirića i drugih rekvizita te topla ljepila u spretnim i manje spretnim rukama, značili su kako se radionica provodi punom parom, pa su je posjetili načelnik Općine Vir Marino Radović i direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić. Dodatna podrška dobro je došla, pogotovo mami Tatjani i malenoj Petri koje prvi put izrađuju božićni ukras. U pitanju je bio anđel s pravim krilima.    

- Ponovno uživamo u radionici s djecom i roditeljima. Ova nas božićna radionica svake godine ispunjava radošću zbog zajedničkog sudjelovanja djece i roditelja te ostvarivanja našeg krajnjeg cilja - kaže ravnateljica Smješka Julijana Begonja. To znači kako su se adventski vijenci, jaslice, šarene kuglice i brojni drugi ukrasi pripremili za subotnje otvaranje Adventa u Viru, kada će na štandu virskog vrtića od 18 sati biti ponuđeni građanima otoka. Cilj je prikupiti financijska sredstva za pomoć udrugama, institucijama i ustanovama koje se brinu o potrebitima, a ove godine humanitarna akcija provodi se kao pomoć radu Caritasa Zadarske nadbiskupije – Pučke kuhinje i prenoćišta za beskućnike.

- Pozivamo sve Virane da nas u subotu posjete na štandu te izaberu ukras za svoj dom. Donacije ćemo s ponosom proslijediti zadarskom Caritasu - poručuju u Dječjem vrtiću Smješko. Lani je darivana neprofitna socijalna Udruga Svjetlo iz Zadra koja okuplja osobe s intelektualnim teškoćama, godinu ranije donacije otočana bile su usmjerene na korisnike Doma za starije i nemoćne u Zadru, a prije toga mališanima na Odjelu pedijatrije Opće bolnice u Zadru.

24. travanj 2024 22:04