StoryEditorOCM
RegionalHUMANITARNA AKCIJA

Dječji vrtić "Smješko" zadarskim cukrićima poklonio 50 paketa sa zdravim slatkišima: Virani istoj udruzi donirali više od 3,5 tisuće kuna

Piše Kažimir Škrbić
1. travnja 2021. - 18:06

Najljepše stvari dogode se neformalno i jednostavno, a upravo je takva bila mala svečanost u prostoriji Udruge Cukrići u Zadru gdje su ravnateljica Dječjeg vrtića Smješko iz Vira Julijana Begonja i pedagoginja Marina Grbić, članovima zadarske udruge uručili poklon pakete i donaciju virskih građana u iznosu od 3.563 kune. Toliki je iznos prikupljen tijekom ovoga i prošloga tjedna na prodajnom štandu ispred vrtića Smješko, na kojemu su virski mališani i njihove tete izložili svoje prekrasne i jedinstvene radove. Riječ je o humanitarnoj akciji koja je pred blagdan Uskrsa prvi put provedena na otoku, a bila je usmjerena na djecu oboljelu od dijabetesa i njihove roditelje s prostora Zadarske županije.

- Zaista smo se razveselili ovom poklonima i donaciji s otoka Vira. Naša se udruga financira kroz projekte koje prijavljujemo Gradu Zadru i Zadarskoj županiji, ali smo vrlo često odbijeni kada tražimo pomoć od raznih sponzora. Virani su nam pomogli na vlastitu inicijativu, pa smo oduševljeni - kaže predsjednica Cukrića Doris Bailo, kojoj su u prostorijama udruge društvo pravile članice udruge Mirela Grbić s 3,5 godina mlađahnom kćerkom Mirnom i Ivana Bratanović s pola godine starijim sinom Karlom.

Najmlađi Virani i virske odgajateljice za organizaciju ove humanitarne akcije revno su pristupili poslu, pa su izradili oko 300 radova s uskrsnim motivima. Većina ih je planula vrlo brzo, odnosno svi do kraja akcije u kojoj su velikodušni Virani donirali više od 3,5 tisuća kuna. Virski vrtić Smješko dodatno je šarmirao zadarske Cukriće s 50 poklon paketa zdravih slatkiša vrijednosti 2.500 kuna, u kojima su se našle praline punjene lješnjakom, čajno pecivo s okusom čokolade i prigodno izrađene uskrsne čokoladice, sve bez glutena i šećera kako bi se najmlađi Cukrići osladili na zdrav i njima prihvatljiv način.

image
hum akcija
K.Š.

- Cukrići imaju djecu s dijabetesom i celijakijom, pa smo ove poklon pakete prilagodili njihovim potrebama. Inače je cijeli naš vrtić bio jako motiviran za ovu akciju. Drago nam je što smo mogli pomoći, a još je ljepše kako su naša djeca uživala u radu i ovoj akciji - ističe ravnateljica Begonja.

Provedenoj humanitarnoj akciji na otoku obradovale su se i zadarske mame iz Cukrića koje – ističu s ponosom – uglavnom vode punu brigu o djeci i o radu ove udruge. Nisu se ni ravnateljica Begonja i pedagoginja Grbić na otok vratile praznih ruku, jer ih je predsjednica Bailo darivala slikovnicama, medom i magnetima s logotipom Cukrića te zahvalnicom za donaciju i pruženom pomoći. 

image
hum akcija
K.Š.
19. travanj 2024 00:22