StoryEditor
RegionalBLOKADA: PAO WEB SUSTAV SVIH 1200 HRVATSKIH ŠKOLA!

Do daljnjeg djelatnici s roditeljima i učenicima komuniciraju putem oglasnih ploča

Piše JL
5. rujna 2019. - 17:10
ekonomska_skola19-280318

U jeku najava velike digitalizacije školskog sustava, hrvatske škole su se vratile stoljeće unatrag i zbog kolektivnog 'pada' školskih web stranica ovog su tjedna s učenicima i roditeljima počele komunicirati putem oglasnih ploča.

Informacije o tome kada dijete treba doći u školu, koja je smjena, u koliko sati je svečanost za prvašiće, kada će se dijeliti udžbenici i slično, od početka tjedna ne nalaze se na web stranicama škola jer one ne rade. To je izazvalo veliku zbrku u školama, piše Novi list.

Do kada će kolaps informatičkog školskog sustava trajati, ne zna se.

Od CARNET-a, kažu ravnatelji, nisu saznali gotovo ništa osim umirujućih tonova kako će se problem brzo riješiti.

Sličan odgovor stigao je i iz Ministarstva znanosti i obrazovanja u kojem ističu da su odmah po saznanju žurno kontaktirali CARNET koji radi na uklanjanju nastalih poteškoća.

Teško je povjerovati da je informatički sustav krahirao zbog pojačanog pristupa korisnika web stranicama, jer tih korisnika nije više nego prijašnjih godina, već naprotiv manje ih je s obzirom da broj učenika u Hrvatskoj iz godine u godinu pada.

Kako bi informacija došla do roditelja u riječkoj najvećoj osnovnoj školi, OŠ Srdoči, ravnatelj Ivan Vukić kaže da će se škola prisilno vratiti u neka bivša vremena.

- Morat ćemo staviti oglas na ulazu u školu, kao u dobra stara vremena kako bismo roditelje obavijestili o svim potrebnim informacijama. Problem nam je i zapošljavanje, jer svi natječaji za zapošljavanje nastavnika moraju biti objavljeni na web stranici škole, a to sad nismo u mogućnosti napraviti, kaže Vukić za Novi list.

 

Izdvojeno

02. srpanj 2020 12:35