StoryEditorOCM
RegionalMLADI KNINJANIN

Dobri ljudi pomozite: Boris (31) ima agresivni tumor na mozgu, jedina šansa mu je hitna operacija u Turskoj. Majka Vesna: Samo želim da moj sin živi!

Piše Saša Jadrijević Tomas
25. rujna 2020. - 12:47

Kninjanin Boris Milinčić (31) već nekoliko godina bori se s agresivnim tumorom mozga, opasnim glioblastom. U Hrvatskoj su iscrpljene sve metode liječenja, ali, kaže nam obitelj, postoji šansa za nastavak liječenja u Turskoj.

- Moj Boris je u 28 godini dobio dijagnozu tumora u Šibeniku. Operiran je u Zagrebu. Rečeno je da mu je tumora izvađeno koliko se moglo. Poslan je na kemoterapiju i zračenje. Jedno vrijeme je bilo sve u redu, ali je potom u 2019. išao na snimanje magnetom, te je dijelu liječnika snimka bila nejasna. Naime, jedni su govorili da se tumor ponovno pojavio, drugi da nije.

Uglavnom, išli smo od liječnika do liječnika. I tako je Boris čekao, a tumor je narastao najprije na pet centimetara, a na posljednjoj snimci se vidi da je već narastao osam centimetara. Pritišće mu strukture u mozgu, pojavio se i edem mozga i sin mi lagano kopni, strašno je to majci gledati - govori nam Borisova majka Vesna, koja ne želi kriviti liječnike. Učinili su koliko su mogli, kaže, navodeći i da su joj rekli da u Hrvatskoj više nema načina liječenja za njezina sina.

Ali majka ko majka, nikad ne odustaje, samo želi da njen Boris živi. Pa je tako pisala klinikama u inozemstvu. Dobila je odgovor od poznatog turskog lanca bolnica "AciBadem", u kojoj su joj rekli da Borisu ipak mogu pomoći. Inače, u toj medicinskoj ustanovi (koja u svom lancu ima 21 bolnicu) se liječe i brojni drugi pacijenti s područja Balkana. 

- Javili su nam se i rekli da moramo doći što prije jer tumor ubrzano raste i šanse za opravak mom sinu su sve manje. Boris već sad teško pokreće noge, slabije komunicira, ali dok znam da ima i mala šansa da mu se pomogne, neću odustati. Stoga molim dobre ljude da pokažu veliko srce i uplate koliko mogu. Svaka uplata, pa makar i najmanja, nam je važna i može pomoći. Želim da moj unuk Borna, Borisov sin koji sad ima pet godina, ima oca koji će biti uz njega tijekom odrastanja - kaže Vesna, koja nam je poslala i dopis iz navedene klinike.

- Slučaj su pregledali neurokirurzi iz ekipe profesora Necmettina Pamira. Pacijentu Milinčiću je predložena glial tumor operacija. Cijena operacije je 25.000 eura. U tu cijenu ulaze: operacija, doktori i asistenti, konzultacije, jedan dan intenzivne njege, tri dana normalne hospitalizacije s pratiocem i obrocima, MRI, CT... - stoji u odgovoru klinike koja ima predstavništvo i u Hrvatskoj.

image
Borisova obitelj je na traženje klinike AciBadem poslala medicinsku dokumentaciju u Tursku i u hrvatsko predstavništvo te poznate medicinske ustanove. Nakon što su njihovi liječnici pregledali dokumentaciji, dobili su pozotivan odgovor iz Turske. U toj bolnici se često tretiraju pacijenti s Balkana
PRIVATNI ALBUM

Prema objašnjenju Glie, udruge koja okuplja oboljele od tumora mozga u Republici Hrvatskoj, glioblastom je najzloćudniji tumor mozga.

- Uzrokuje povišenje intrakranijalnog tlaka (tlaka unutar lubanje) s glavoboljom i povraćanjem te poremećajem koordinacije. Često se preko središnjeg dijela mozga lepezasto širi u drugu polovicu mozga. Stanice se brzo dijele, tumor brzo raste te brzo nastaju simptomi jer se mozak ne uspijeva prilagoditi. Tumorska je masa velika... - navodi ta udruga.

Evo kako pomoći

Ako želite pomoći Borisu da skupi sredstva za operaciju, možete to učiniti na IBAN (vlasnik računa Petar Milinčić) HR3224020063207622224.
Prilikom uplate model je 00, a poziv na broj – OIB osobe koja uplaćuje.
Ako se želite javiti obitelji, možete to učiniti na brojeve mobitela: 095 362 6363 i 099 1904 500.

14. travanj 2024 11:25