StoryEditorOCM
RegionalKALI BEZ LIJEČNIKA

Dom zdravlja provjerava poštansku dostavu poziva jer se jedan od kandidata s javnog natječaja - nije pojavio na razgovoru! Pacijenti čekaju..

Piše P.O.
26. svibnja 2022. - 21:24

Mještani Kali baš nemaju sreće s upražnjenim liječničkim radnim mjestom u svojoj ordinaciji: natječaj za izbor liječnika objavljen je još 13. i istekao je 30. travnja, ali stalnog liječnika još nema! Prijašnja liječnica je zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom osuđena na zatvorsku kaznu, pa je Dom zdravlja Zadarske županije raqspisao natječaj na kojega se javilo trojew kandidata.

Bivša liječnica je ispala iz konkurencije jer nije mogla dostaviti potvrdu o nekažnjavanju, pa je Dom zdravlja morao izabrati jednog od dva preostala kandidata. Međutim,  po neslužbenim informacijama jedan od kandidata, koji živi izvan Zadra, nije se 16. svibnja pojavio na zakazanom razgovoru, pa u Domu zdravlja od tada provjeravaju je li mu poziv za razgovor uredno dostavljen.

Mada je drugi kandidat, sada zaposlen kao liječnik u Hitnoj pomoći, slovio kao apsolutni favorit ovog natječaja, zbog zavrzlame s dostavom poziva odluka još nije donesena. Dok se to ne dogodi, o pacijentima na nekoliko sati dnevno brine liječnica koja u Kali dolazi s Pašmana.

Od ravnateljice Doma zdravlja Renate Bek smo zatražili potvrdu ovih neslužbenih informacija i objavit ćemo ih čim nam stignu.

 

25. travanj 2024 01:25