StoryEditorOCM
RegionalKRŠENJE MJERA

Don Josip ne odustaje: ponovno održana misa na Sirobuji, vjernici se okupili ispred crkve

Piše PSD
13. travnja 2020. - 11:39

Na Sirobuji je u ponedjeljak ujutro održana misa, a ispred crkve u kojoj je jučer napadnuta novinarka Dalmatinskog portala okupili su se vjernici. 

Na snimci koju je objavio Index vidljivo je da okupljeni ne održavaju razmak i ne pridržavaju se mjera za sprječavanje širenja koronavirusa. Ipak, za razliku od jučer, vjernici nisu ulazili u crkvu.

Splitskoj policiji smo poslali upit što su poduzeli i što će poduzeti kako bi spriječili daljnje održavanje mise i moguću ugrozu za ljude, odgovor ćemo objaviti kad ga dobijemo.

Podsjećamo, radi se o Župi svetog Leopolda Bogdana Mandića u kojoj don Josip Delaš održava mise usprkos odlukama vjerskih i svjetovnih vlastima.

U nedjelju je uoči mise fizički napadnuta novinarka Živana Šušak Živković, kojoj je otrgnut i razbijen mobitel. Svećenika to nije pogodilo, štoviše, kasnije je poručio "da je sama kriva što su je napali". Policiju je nazvao 'jugomilicijom', a sve neistomišljenike poslao đavlu. 

Tijekom jučerašnjeg dana skupina od dvadesetak maskiranih mladića solidarizirala se sa svećenikom nad kojim se zgraža cijela Hrvatska, a svojom porukom "Novinari crvi" podržali su i brutalni napad na splitske novinarke. 

19. travanj 2024 01:33