StoryEditor
RegionalKUPAČ POLUDIO OD BIJESA

Doveo sam djecu na plažu jutros u 8, a uzurpatori su već bili zauzeli sva mjesta u hladu! Pogledajte ih, stigli su tek u podne!

Piše Slobodna Dalmacija
16. kolovoza 2019. - 16:50
12

Koja bahatost na plaži u Slatinama na Čiovu! Čitatelj I.B. nam javlja kako je jutros s malom djecom u 8.30 došao na plažu, oko njega nigdje nikoga, a pola mjesta u hladovini- zauzeto!

Uzurpatori, ljudi u srednjim godinama, su se na plaži pojavili tek malo prije podne, nakon što su se, vjerojatno, naspavali i dobro marendali. Osim što, dakle, ne znaju za bonton, nisu još naučili ni da podne nije najbolje vrijeme za otići na kupanje. Ali, briga njih, mjesto u hladu ih je čekalo!

Modus operandi je uvijek isti: stare prostirke ostaviš već navečer na najboljim pozicijama, osiguraš ih od naleta vjetra bovanima i kad dođeš samo fino na njih staviš šugamane... "Tvoje mjesto te čeka", a ostali neka se slikaju.

- Danas sam na plaži u Slatinama, ali ista ovakva situacija je bila neki dan u Seget Vranjicu. Dođem prije devet ujutro s dvoje male djece na plažu pa se moram mislit di ću stat... Ovo je postalo previše! Ovo više stvarno nije normalno, a o privatizaciji parkinga uz cestu uzduž Arbanije i Slatina da i ne govorim. Ovo je katastrofa - javlja nam čitatelj, koji na Čiovu nikada nije vidio komunalne redare, piše Slobodna Dalmacija.

Nije ih primijetila ni njegova žena, koja češće dođe tamo s djecom. 

U nekim su mjestima lokalne vijesti našli rješenja za ovakve uzurpatore javnih plaža... Poput Tribunja, recimo, čiji je načelnik odlučio takve "šugamane koji čuvaju misto" bacati na odlagalište. Možda bi u Slatinama, odnosno Gradu Splitu, čiji su Slatine mjesni odbor, mogli prepisati ovaj recept iz Tribunja. Navodno je vrlo efikasan.

 

Izdvojeno

12. srpanj 2020 21:33