StoryEditorOCM
RegionalIVAN GOSPODNETIĆ

Doznali smo razlog zbog kojeg je tigar s trajekta bio na Hvaru, vlasnik kontroverznog zoološkog vrta: ‘Zbrinuli smo ga, sad je zdrav‘

Piše PSD
13. srpnja 2021. - 22:02

Ugostitelj Ivan Gospodnetić, vlasnik zoološkog vrta iznad grada Hvara, koji je ranije tijekom današnjeg dana tvrdio da nije vlasnik tigra čija je pojava u garaži trajekta na liniji Stari Grad - Split izazvala veliko zanimanje javnosti, na društvenim je mrežama večeras potvrdio da je zvijer (bila) njegova.

- Prijatelj Simba koji je bio privremeno zbrinut kod nas u zoološkom vrtu je otišao s otoka, te je nastavio svoj život u službenom resortu za divlje životinje u kojem će imati još kvalitetniju skrb i uvjete za život. Tigar je bio zbrinut kao mladunče na Hvaru gdje smo preuzeli brigu o njemu kako bi ga spasili od loših životnih uvjeta i sigurne smrti. Njegovo spašavanje i zbrinjavanje iziskivalo je skupu i veliku administraciju. Usto, osiguravanje adekvatnog smještaja zahtijevalo je poštivanje strogih uvjeta koje smo zadovoljili i dobili sve potrebne dozvole.  

Kad smo ga zbrinuli, tigar je bio mali i znali smo da će njegov boravak na otoku biti privremen, koliko je potrebno da životinja stasa i stane na noge. Sada Simba treba dodatnu pažnju i uvjete koje bismo mu ovdje teško mogli osigurati. To je dio procesa zbrinjavanja životinje koja je, u trenutku kad smo je preuzeli bila u teškom stanju. Danas je Simba prekrasan, zdrav tigar koji, sukladno inicijalnom planu, nastavlja život u najboljim mogućim uvjetima - naveo je vlasnik ribljeg restorana "Gariful". 

19. travanj 2024 16:22